Siyaset Meclis’te poşulu 1 Mayıs protestosu

Meclis’te poşulu 1 Mayıs protestosu

06.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi 1 Mayıs gösterilerinde polisin tavrını “poşu” takarak protesto etti.

Meclis’te poşulu  1 Mayıs protestosu

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gündemdışı konuşmasında, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nin kurulmasına İçişleri Bakanlığı tarafından onay verilmesini esefle kınadığını belirtti.
Türkkan, “Kürdistan neresi? İçişleri Bakanı’na bir soru önergesi verdim, ‘Kürdistan neresi?’ diye sordum. Ama yanıt Bakan’dan önce BDP Grubu’ndan geldi. Arkadaşlar, AKP’nin uzantısısınız tamam, bununla da gurur duyuyorsunuz ona da tamam. Biz gönül işlerine karışmayız ama bunu bu kadar çok belli etmeyin ya da açık açık ilan edin aşkınızı” ifadelerini kullandı.

‘Bayramı zehir ettiler’
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Türkkan’a tepki gösterdi.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, 1 Mayıs olayları ile ilgili gündemdışı konuşmasına boynunda poşu ile çıktı. Çelebi, “Polisin daha önce Cihan Kırmızıgül üzerinde uyguladığı ve o nedenle yargılattığı durumun bir başkası, 1 Mayıs’ta gençler teşhir etme amacıyla zorla poşu takmaya çalışan polisin ve iktidarın uygulamalarını protesto etmek için bu poşuyu taktım” dedi.
Çelebi, 1 Mayıs’ın yasaklandığı iki yerin Kamboçya ve Taksim Meydanı olduğunu ifade ederek, “Çanakkale’de Anzaklar anıldığında, bundan sonra onları Avustralya’ya mı göndereceksiniz? Onlar da şehitleri için Çanakkale’ye geliyorlar. İşçiler de en temel hakkını kullanıyor. Başbakan ve iktidar, yasa ve AİHM kararını tanımıyor. Faşist yaklaşımla, bu bayramı bize zehir ettiniz. İktidar, bu bayramı işçilere müdahale günü olarak bu noktaya taşımıştır” görüşünü savundu.