Siyaset ‘Melih Gökçek ortak adaylık bekliyor’

‘Melih Gökçek ortak adaylık bekliyor’

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin İstanbul için ismini ortaya attığı Bedrettin Dalan adaylık teklifi almadığını, alsa da kabul etmeyeceğini açıkladı. Gökçek’in ise MHP ve AK Parti’nin ortak adayı olmak için beklediği konuşuluyor

‘Melih Gökçek ortak adaylık bekliyor’

AK Parti ve MHP liderlerinin karşılıklı grup açıklamalarıyla iki parti arasındaki yerel seçimde ittifak arayışlarına nokta konulması sonrası, Devlet Bahçeli İstanbul dahil tüm seçim bölgelerinde aday göstereceklerini açıklamış, İstanbul için “sürpriz olabilir” demişti.

Haberin Devamı

MHP’nin ilk sürprizi “Melih Gökçek” oldu. Parti kurmaylarınca kulislere “Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Melih Gökçek’i düşünüyoruz” bilgisi sızdırıldı. Konuyla ilgili ilk etapta sessiz kalmayı tercih eden Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı katıldığı bir televizyon programında “Gökçek’in görevden alınması iş olsun diye istenmedi” ifadesini kullanması üzerine sessizliğini bozdu. Gökçek, Twitter üzerinden “Benimle ilgili kamuoyunun önüne çıkamayacak bir suçum varsa açıklamazsan namertsin” yanıtını verdi.

Yazıcı-Gökçek geriliminin seyri merakla beklenirken, Bahçeli “Melih Bey değerli bir şahsiyettir onu belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur MHP’ye şeref kazandırır” açıklamasını yaptı. Gökçek, Bahçeli’nin bu değerlendirmesine jet hızıyla Twitter üzerinden “Sayın Bahçeli’nin sözleri beni onore etmiştir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise AK Parti Meclis Grup Toplantısı sonrası sorular üzerine “Melih Bey benim 94’ten beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum” dedi. Bahçeli’nin açıklamasına jet hızıyla yanıt veren Gökçek’in, Erdoğan’ın sözlerine yönelik herhangi bir açıklamada bulunmaması AK Parti kurmaylarınca dikkatle not edildi. “Gökçek krizi fırsata çevirmek için aportta bekliyor” vurgulaması yapılan AK Parti kulislerinde, “MHP bizim tabanımıza hitap edebilecek isimlerle hem seçmenin hem de AK Parti’nin nabzını yokluyor. Gökçek, Erdoğan’a rağmen MHP’den adaylığı göze alamaz. Ancak iki partinin ortak adayı olma yönünde çaba harcayabilir” değerlendirmesi yapıldı.

‘Melih Gökçek ortak adaylık bekliyor’
‘Aklımı peynir ekmekle mi yedim?’

MHP, İstanbul bombasını ise dün sabah saatlerinde patlattı. Tıpkı Gökçek olayında olduğu gibi yine üst düzey MHP kaynakları basına “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Bedrettin Dalan’ı düşünüyoruz” bilgisini sızdırdı. AK Parti kulislerinde “Gökçek iddiası kadar ciddiye alınmayan” iddianın kamuoyuna yansımasından çok kısa süre sonra Dalan’dan açıklama geldi. Dalan, siyasete geri dönmeyi düşünmediğinin altını çizerek şunları söyledi: “Herhangi bir şekilde siyasete dönmeye hiçbir şekilde kararım yok. Neden yok? Ben İstanbul’a gerekli olan hizmeti yaptım. Nokta, son; bitti. Belediye Başkanlığımdan sonra 11.5 yıl davalarla cebelleştim. O defteri de kapattık. Davalar bitti derken arkasından kumpas davası başladı. Şu anda da ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Şu anda beni fevkalade mutlu eden uğraşın içindeyim. İnsan sağlığı, araştırma geliştirme... Ülkemiz için faydalı olacak buluşları arka arkaya koyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bir çok konuda insanlığa hizmet edecek buluşlar, patentler üniversitemizde arka arkaya devreye sokuluyor. Bu kadar güzel bir işim varken aklımı peynir ekmekle mi yedim ki siyasete gireceğim? Adaylara da başarılar diliyorum. Teklif gelmedi. Gelse de kabul etmeyeceğim hangi partiden olursa olsun.”