Siyaset MGK’dan son fotoğraf

MGK’dan son fotoğraf

28.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Güvenlik Kurulu’nun 60. hükümet dönemindeki son toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapıldı. 5.5 saat süren toplantının ardından 4 maddelik bir bildiri yayımlandı.

MGK’dan son fotoğraf

Terörle mücadelenin sürdürüleceği ve açılım çabalarının yeni dönemde sürdürülmesi gerektiğine atıfta bulunulan bildiride,
Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve bugünkü yemin töreninde Meclis’i boykot iddiaları çerçevesinde, Güneydoğu’da yaşanabilecek muhtemel gösterilerden duyulan endişe ve alınacak önlemlere ilişkin ifadelere ise yer verilmedi. Ayrıca; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a da “reformları başlat” uyarısı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı 60. Hükümet’in son MGK toplantısı olması nedeniyle toplantının görüntülerine internet sitesinde yer verdi. Ağustos’taki Yüksek Askeri Şura’da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın emekli olması bekleniyor. Dünkü MGK teamüller gereği bazı komutanlar için son toplantı olma özelliği de taşıyor.