Siyaset MHP’de dördüncü cepheyi Özdağ açtı

MHP’de dördüncü cepheyi Özdağ açtı

25.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muhaliflerin olağanüstü kurultay talebiyle mahkemeye gitmesinin ardından MHP’de Bahçeli’ye yeni bir cepheyi de Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ açtı. Olağanüstü kurultayı toplaması çağrısı yapan Özdağ, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

MHP’de  dördüncü  cepheyi  Özdağ açtı

Muhaliflerin olağanüstü kurultay talebiyle açtığı davaya odaklanan Bahçeli, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirdiği Özdağ’ın istifasıyla büyük şok yaşadı. Edinilen bilgilere göre Özdağ’ın istifasının perde arkası şöyle gelişti:
3 sayfalık mektup
Özdağ, 1 Kasım sonrasında MHP’nin tartışma ve eleştirilerin hedefinde bir parti görüntüsünden kurtulması yönündeki düşüncelerini Bahçeli’ye aktardı. Muhalif hareketin olgunlaşması ve kamuoyunda eleştirinin de gittikçe arttığı süreçte Bahçeli ameliyat oldu. Bahçeli’yi uyarmak isteyen Özdağ, ameliyat sonrası yüzyüze görüşemedi ve üç sayfalık mektup gönderdi. Mektubunda savaş ortamında Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini ve iktidarın da erken seçim arzusunda olduğunu dile getiren Özdağ, partinin tartışmaların odağından kurtarılması gerektiğini anlattı.
Bahçeli’den herhangi bir yanıt gelmezken, son Başkanlık Divanı toplantısında Özdağ ipleri kopardı. Divan toplantısında muhaliflerin olağanüstü kurultay taleplerine, “o kurultay toplanmayacak” yanıtını veren Bahçeli’nin, muhaliflere tavizsiz tutumunu sürdüreceğini açıklamasının ardından Özdağ, istifaya karar verdi.
Dilekçeyle bildirdi
Özdağ’ın istifasından ne Bahçeli ne de genel başkan yardımcılarının haberinin olmadığı öğrenildi. Bahçeli’nin, istifayı genel merkeze gönderilen dilekçe ile birlikte öğrendiği bildirildi.
Özdağ, istifasını TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Türkiye’yi ağır krizden, ancak MHP’nin kurtaracağını dile getiren Özdağ, “MHP, Türkiye’nin milli güç dinamosudur. MHP, ülkemizde bütün insanları birleştirecek yegane siyasi organdır. MHP’nin milli sınırlarımız tehdit altındayken, mahkeme kapılarına sürüklenmesini kabullenmek mümkün değildir. Güneydoğu’daki bazı bölgelerde iç savaş görüntüleri sergilenirken partinin iç çekişme içine girmesi kabul edilemez. MHP’nin 1 Kasım seçimlerinin ortaya çıkardığı ağır üzüntüyü hızla aşarak, kendisini bütün Türkiye’nin sorunlarının çözümüne adaması ve Türkiye’nin etkili mücadeleyle çalışmaya başlaması gerekmektedir” dedi.
Türkeş gibi Bahçeli’nin de hizmetlerinin unutulamayacağını vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:
‘Devlet Ağabey’
“Bahçeli ile ilgili tarihsel gerçek günlük kızgınlık ötesinde ülkücü hareketin Devlet Ağabey’i olduğu, Devlet Ağabey’i olarak da her zaman kalacağıdır. Ağır üzüntü ve hayal kırıklığını aşmak ve ülkcülerin toplumun da beklentisi haline gelen olağanüstü kurultaya partiyi götürmelidir. Olağanüstü kurultay MHP’yi tartışılan parti olmaktan çıkaracak, partiye büyük güç verecektir. Nitekim Erdoğan, savaş gölgesinde iken Cumhurbaşkanı’yken başkan olmak uğruna ülkeyi erken seçime götürmek istemektedir. Erken genel seçim için değişik koşullarda çalışmaya başladılar. Bütün bunlar yaşanırken olağanüstü kurultay için imza veren parti teşkilatlarını kapatmaktadır. Birleştirici olmaları gereken genel merkezdir. Tasfiyeci tavır kabul edilemez. Sayın Bahçeli, istediği demokrasiyi MHP’ye de uygulamalı. Genel Başkan’dan MHP’yi en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini istiyoruz.”
Özdağ, hiçbir grup veya kişiye destek amacını gütmediğini ve Bahçeli’ye de karşı bir tavır olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.
Bahçeli: Kendisi bilir
Geçmişte kendisine rakip olmasına rağmen Özdağ’a MHP’de siyaset yapma yolunu açtığını anımsatan MHP lideri Devlet Bahçeli, “İstifa tek yönlü demokratik bir tavırdır. Kendisi bilir, gitmek isteyene kim engel olabilir” ifadelerini kullandı. Genel Merkez yönetimi ise Özdağ’ın istifa konusunu önceki gün toplanan Başkanlık Divanı’nda gündeme getirmesinin daha şık olacağını ancak bu yolu tercih etmediği düşüncesinde.

Haberin Devamı

Halaçoğlu ve Yeniçeri desteği

Özdağ, “ne değişti” sorusu üzerine MHP’ye gelirken umutlu olduğunu, ancak muhaliflerin verdiği imzaların ardından tasfiye yoluna gidilmesine tepki duyduğunu belirterek, “Değişen, bu imzalar verildikten sonra son günlerde başlayan teşkilat tasfiyeleridir. Teşkilat tasfiyelerini kabullenmek mümkün değildir. Yapılması gereken arkadaşları tasfiye etmek değil, Türkiye seçime giderken bütün MHP’lilerin partide görev almasını sağlayacak bir duruşu sağlamaktır” ifadesini kullandı.
Edinilen bilgilere göre Özdağ, istifasının ardından genel başkan adaylığı için çalışmalara başladı. Özdağ’a Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri açıktan destek verirken, bazı milletvekili ve parti yöneticilerinin de bu yeni cephenin yanında yer aldığı bildirildi. Olası kongrede aday olabilmek için imza toplama faaliyetlerine yönelecek olan Özdağ’ın, “kırıcı olmayan toparlayıcı bir muhalefet” yürüteceği ifade edildi.