Siyaset MHP’de kadının adı yok!

MHP’de kadının adı yok!

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

MHP’de kadının adı yok!

MHP’de kadının adı yok


Partinin iki kadın MYK üyesi Başkanlık Divanı’na giremedi


       MHP lideri Devlet Bahçeli, kongreden sonra yeniden oluşturulan partisinin vitrini niteliğindeki Başkanlık Divanı’nda, Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden hiçbir kadına yer vermedi. MHP’nin iki kadın MYK üyesinden biri olan Hediye Akdere’nin başörtülü olduğu gerekçesiyle Anıtkabir ziyaretine katılmadığı öğrenildi.
       Kongrede oluşan MHP MYK, ilk toplantısını, geçtiğimiz cumartesi günü yaptı. Toplantıda, tüzük değişikliği ile sayısı genel başkanla birlikte 16’ya düşürülen Başkanlık Divanı için de seçim yapıldı. MHP’nin dün akşam yapılan Başkanlık Divanı toplantısında da, genel başkan yardımcıları arasında görev dağılımı yapıldı. Bahçeli, parti vitrininde şu isimlere yer verdi:

       Genel Sekreter: Nursafa Pandar
       Genel Başkan Yardımcıları: Ercüment Konukman, Şevkat Çetin, Süleyman Servet Sazak, Adnan Uçaş, Ali Işıklar, Ziya Yılmazbilen, Esat Öz, Şevket Bülent Yahnici, Murat Şefkatli.
       Genel sekreter yardımcıları: Bülent Didinmez, Vedat Çınaroğlu, Reşat Doğru.
       Genel Muhasip: Ümit Şafak
       Genel Muhasip Yardımcısı: Mustafa Enöz

       Anıtkabir’e gitmedi
       Bahçeli, 5 Kasım tarihinde yapılan büyük kongrede, MHP MYK listesine iki kadın aldı. Bahçeli, ancak MYK’nın iki kadın üyesinden hiç birini Başkanlık Divanı’na almamayı tercih etti. MHP Kadın Kolları Başkanlığı görevini de yürüten MYK üyesi, Hediye Akdere, başörtüsü takıyor. Cumartesi günü MYK toplantısına katılan Akdere’nin, MYK üyelerinin Anıtkabir ziyaretine katılmadığı belirtildi. Akdere’nin Anıtkabir’e gitmemesi konusunda, “Başörtüsü taktığından dolayı bir sorun yaşanmaması için gitmemiştir" yorumları yapıldı.

       Partiler kadına soğuk
       Siyasi partiler, üst yönetim organı olan vitrinlerinde, kadınlara yer vermemeyi tercih ediyorlar. MHP’nin yanısıra FP ile ANAP’ın yönetiminde de kadın yok. DSP’de, Başbakan Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, genel başkan yardımcılığı görevinde bulunuyor. DYP’de Genel Başkan Tansu Çiller’in yanı sıra Ümran Akkan, genel başkan yardımcısı görevinde. Kota nedeniyle Parti Meclisi’nde 15 kadın üyenin bulunduğu CHP’de ise Oya Araslı genel başkan yardımcısı.