Siyaset MHP üç bölgede karargâh kuracak

MHP üç bölgede karargâh kuracak

14.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

23 Haziran’daki seçim stratejisini belirleyen MHP, İstanbul’u üç bölgeye ayırdı. Her bölgenin başında bir genel başkan yardımcısı bulunacak. İstanbul’daki bütün seçmenlere ulaşmayı hedefleyen MHP lideri Bahçeli, Doğu ve Güneydoğulu başkanlarla toplantı yapacak

MHP üç bölgede karargâh kuracak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik stratejisini olgunlaştıran MHP, hemşehricilik hamlesi ekseninde İstanbul’daki Kürt kökenli seçmene de ulaşmayı hedefliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu amaçla Doğu ve Güneydoğu illerinin ağırlıkta olduğu il başkanlarıyla bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda seçim stratejisini belirleyen MHP yönetimi, İstanbul’u üç bölgeye ayırdı. Her bölgenin başında Başkanlık Divanı üyesi bir genel başkan yardımcısı bulunacak. Bu isimler aynı zamanda İstanbul milletvekilleri olan Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu olacak. Genel koordinatör ise Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın olacak.

AK Parti ile propaganda sürecinde ilişkiler sıkı tutulacak. Bu amaçla yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz AK Parti ile ilişkileri yürütecek. MHP ve AK Parti İstanbul’da uyumlu ve ahenkli bir propaganda dili kullanacak.

İstanbul milletvekilleri başta olmak üzere MHP’li vekiller üç bölge arasında mekik dokuyacak. MHP’li bütün teşkilatların bir ayağı İstanbul’da olacak. İstanbul’daki 22 bin civarındaki yöre derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla temasa geçilerek ziyaretler, görüşmeler yapılacak. Hemşehri hamlesi doğrultusunda Anadolu’dan gelen il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve kamuoyu önderleri, hemşehri dernekleri yönetim ve üyeleriyle bir araya gelecek. Ramazan iftarları bunun ilk örnekleri olarak hayata geçirilmeye başlandı.

Haberin Devamı

‘Tam saha pres’

Bahçeli teşkilata “Herkes sahada olacak, yüz yüze birebir temas, tam saha pres istiyorum. Kapı kapı dolaşarak kapı çalmak suretiyle gönül çalmayı kaynaştırarak bir yol izlenecek. Seçmenle gönül gönüle gelinecek” talimatı verdi.

MHP’nin İstanbul stratejisinde Kürt kökenli seçmene özel önem verilecek, kucaklayıcı bir dil kullanılacak.

Bu arada Bahçeli, İstanbul’da 130 bin ve üzerinde hemşehrisi bulunan Doğu ve Güneydoğu’yu temsil eden illerin il başkanlarıyla bir araya gelecek. Bahçeli ilk etapta, 23 Mayıs’ta Siirt, Bitlis, Van, Diyarbakır, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Batman, Elazığ’ın yanı sıra Amasya, Çorum, Muş, Kayseri, Konya, Çankırı ve Yozgat il başkanlarının katılacağı toplantı gerçekleştirecek. Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen teşkilatlar ile bölgenin kamuoyu önderleri, temsilciler İstanbul’daki Kürt kökenli seçmenle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Hukukçu yığınağı

MHP 23 Haziran’da da İstanbul’a hukukçu yığınağı yapacak. Olası usulsüzlüklerin tekrarlanmaması için tedbir amaçlı olarak Türkiye teşkilatlarında görevli hukukçular da 21 Haziran ile 27 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da olacak şekilde görevlendirildi.

MHP üç bölgede karargâh kuracak

Bahçeli, otomobilini hediye etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, geçen hafta Ankara turu attığı eski model otomobilini, partisinin Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a hediye etti. Aracı kendisine hediye eden Bahçeli ile çekilen fotoğrafları Facebook’tan paylaşan Ersoy, “Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin şahsımı onurlandırarak hediye olarak emanet ettiği Mustang marka aracını elini öpüp, hayır duasını alarak teslim aldım” dedi. KAYSERİ DHA

Yazarlar