Siyaset MHP'li Şandır: Hükümet pişmanlık duyduğunu itiraf ederse...

MHP'li Şandır: Hükümet pişmanlık duyduğunu itiraf ederse...

05.07.2010 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

MHPli Şandır: Hükümet pişmanlık duyduğunu itiraf ederse...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Hükümet, etnik ve bölücü terörle mücadelede yaptıklarından pişmanlık duyuyorsa, yaptıklarının yanlış, eksik olduğunu kabul ediyor, samimiyetle bunu itiraf ediyorsa, görüşme talebi tekrar değerlendirilebilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ile birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme talebini yinelemesi halinde kabul edip etmeyeceklerine ilişkin bir soruya Şandır, "PKK’nın taleplerini karşılama açılımı, PKK açılımı olan bu açılıma destek vermeyeceğimizi, içinde bulunmayacağımızı ilk günden açıkladık. Hükümet, etnik ve bölücü terörle mücadelede yaptıklarından pişmanlık duyuyorsa, yaptıklarının yanlış, eksik olduğunu kabul ediyor, samimiyetle bunu itiraf ediyorsa, dün Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, görüşme talebi tekrar değerlendirilebilir. Şu aşamada biz Başbakan’ın güvenilirlik katsayısının çok düştüğü kanaatiyle onunla herhangi bir konuyu görüşmeyi gerekli ve faydalı görmemekteyiz" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

-"UMUT EDİYORUM HÜKÜMET ERKEN SEÇİM ALARAK SANDIĞI MİLLETİN ÖNÜNE KOYAR"-

Erken seçimle ilgili bir soruya da Şandır, "Biz, bundan çok önce Türkiye’nin hızla AKP iktidarından kurtarılması gerektiğini ifade ettik ve 7 Kasım 2010 tarihinde erken seçim yapılmasını talep ettik" yanıtını verdi. Türkiye’nin AKP yönetiminde her geçen gün kan kaybettiğini ülkeyi AKP’den kurtarabilmek için en kısa sürede erken seçim yapılması gerektiğini dile getiren Şandır "Umut ediyorum ki siyasi iktidar da bu hassasiyeti gösterir ve bir erken seçimi kararı alarak, sandığı milletin önüne koyar" dedi.

-ENFLASYON ORANI VE MEMURA YAPILAN ZAM-

Mehmet Şandır enflasyon oranı ve memura yapılan zamla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Türkiye, AKP yönetiminde böyle komik tablolarla çok karşılaşıyor ve karşılaşacak. Dolayısıyla, Türkiye’nin temel sorunu AKP tarafından yönetiliyor olması. Enflasyonun düşürüldüğünü söyleyebilmek mümkün değil. Sokaktaki enflasyon hızla yükselmektedir. Büyümenin arttığını söylemenin çok fazla bir anlamı yok. Her toplum kesimi dünü arar durumdadır. Enflasyon rakamlarının vatandaş nezdinde bir inandırıcılığı yoktur. Önemli olar Türkiye’nin bir AKP iktidarından kurtarılması ve yeni bir milli iradenin tecelli etmesidir."

Haberin Devamı

-"GELİNEN NOKTA ÇOK KOMİK"-

Şandır, "TBMM Başkanı’nın odası, böcek olup olmadığına dair aranacak. Talep olduğu takdirde bu grup başkanvekillerine de uygulanacak. Sizin talebiniz olur mu?" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Şu anda bu türlü bir talebimiz bulunmamaktadır ama gelinen nokta çok komik. Meclis Başkanı’nın kendisinin dinlenildiği, izlenildiği gibi bir endişeye kapılması ülkenin geldiği noktayı göstermesi açısından ibret verici bir durum. Önemli olan da budur ama biliyoruz ki Türkiye’de TBMM’nin güvenliği yoktur, TBMM Başkanı’nın güvenliği yok, Başbakan’ın hatta Cumhurbaşkanı’nın güvenliği yoktur. Ülkeyi böyle güvenlik sağlanamaz bir noktaya getiren bu iktidardır. İktidarın yöneticilerinin milletten özür dilemesi lazım. Bizim şu anda böyle bir talebimiz henüz yok."

-URUMÇİ OLAYLARININ YILDÖNÜMÜ-

Basın toplantısında MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ise geçen yıl Urumçi’deki Uygurlar ile Çinliler arasında yaşanan olayların yıldönümü olduğunu hatırlattı. Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği yetkililerinin de katıldığı toplantıda, Ekici, MHP’nin Doğu Türkistan gençlerinin insani hak arayışlarının orantısız ve aşırı güç kullanılarak bastırılmasını ve yargısız infazların sürmesini protesto ettiğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"MHP, Doğu Türkistan’da etnik katliama dönüşen terörün son bulmasını başta BM olmak üzere hür dünyadan ve Pekin yönetiminden talep etmektedir. MHP, bölgesel barış ortamını tehdit eden olayların durdurulması noktasında her türlü girişimde ve özveride bulunmaya açık olduğunu, gerekirse Ankara’nın veya BM ve Pekin’in güvencesinde bölgeye gidilebileceğini beyan etmektedir. Pekin yönetiminin 5 Temmuz Urumçi Olayları ile ilgili devam ettiği söylenen mahkeme ve duruşmaları konuk olarak izleme ve gözaltında tutulanların insani ihtiyaçlarının tarafımızdan giderilmesi taleplerimizin kabul edilmesini iyi niyet girişimi olarak ilan edeceğimizi bildiririz. Doğu Türkistan’da 5 Temmuz endişesi devam etmektedir. Özellikle 1980’den sonra her 10 yılda bir kargaşa çıkartılarak bölgede, ‘etnik soykırım’ uygulanmaktadır."

Haberin Devamı

-"KADİR’İN TÜRKİYE’Yİ GİRİŞİ BAKANLIK TARAFINDAN ENGELLENDİ"-

Ekici, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir’in Türkiye’ye girişiyle ilgili bir soruya ise "Bunu Dışişleri Bakanı’na sorarsanız çok memnun oluruz. Sayın Rabia Kadir ile ilgili bundan 1 yıl önce Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı, istediği an Türkiye’ye girebileceğini duyurmuşlardı ama bu 1 yıllık süreç içerisinde Sayın Kadir’in ülkeye girişi Dışişleri tarafından engellenmiştir" karşılığını verdi.