Siyaset MHP'li Toskay: "Şahin'in üslubu, AKP'nin yaşadığı paniği ortaya koyuyor"

MHP'li Toskay: "Şahin'in üslubu, AKP'nin yaşadığı paniği ortaya koyuyor"

01.10.2008 - 14:59 | Son Güncellenme:

.

MHPli Toskay: Şahinin üslubu, AKPnin yaşadığı paniği ortaya koyuyor

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ‘Deniz Feneri' davası ile ilgili sorulara tepki gösteren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i eleştirirken, “Şahin'in siyaset üslubunu aşağıya çekerek yaptığı açıklama, AKP'nin içindeki paniği ortaya koyuyor” dedi.
Ramazan bayramını seçim bölgesi Antalya'da geçiren Toskay, partisinin il binasında yapılan bayramlaşma törenine katıldı. Tören ardından gündeme ilişkin açıklamalar yapan Toskay, Almanya'daki Deniz Feneri davası ile ilgili sorulara tepki gösteren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in“Bana ne yav. Bana ne Almanya'daki bir derneğin, Alman kanunlarına göre kurulmuş bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa benim iktidarımdan buna ne?” sözlerini eleştirdi. Toskay, bu davada çok önemli noktalar olduğunu, Deniz Feneri davası ile AKP'nin yakın ilişki içinde olduğunu iddia ederken şöyle konuştu:
“Madem bu konu AKP'yi ilgilendirmiyordu, neden Alman büyükelçisi ve Almanya'da tutuklu bulunan bir isimden konuyla ilgili bilgi alma lüzumunu hissettiler? Bu hareket AKP'nin Deniz Feneri yolsuzluğu ile açıkça ilgilendiğini gösteriyor. İlgilenmeleri de son derece normal. Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde kuruluşu başlamış Kanal 7 ile iç içeler. Böyle bir konuyla en fazla ilgili olması gereken makam Adalet Bakanlığı. Çünkü Almanya'da ortaya çıkan yolsuzluğun Türkiye'de uzantılarının olduğu Alman mahkemeleri tarafından tespit edildi. Bu uzantıların üzerine gidecek, gerekli dosyaları Alman hükümetinden isteyecek kişi ise en başta Şahin olmalı. Ama siyaset üslubunu aşağıya çekerek yaptığı açıklama, AKP'nin içindeki paniği ortaya koyuyor.”

Yazarlar