Siyaset MHP'li Vural: AKP ve Başbakan yanlıştan dönmüştür

MHP'li Vural: AKP ve Başbakan yanlıştan dönmüştür

14.05.2009 - 14:49 | Son Güncellenme:

.

MHPli Vural: AKP ve Başbakan yanlıştan dönmüştür

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın Azerbaycan gezisi ve açıklamalarını “Başbakan ve AKP bir yanlıştan dönmüştür" sözleriyle değerlendirdi. Vural, “Başbakan’ın, ilişkilerin normalleşmesinin, Ermenistan’ın Türkiye-Ermenistan arasındaki sınırı tanıması ve Ermeni soykırımı iddialarının uluslar arası politikanın temel unsuru olarak Türkiye aleyhine hasmane bir şekilde kullanılmaması yönündeki girişimlere bağlı olacağını Türk milleti önünde parlamentoya gelip açıklamasını bekliyoruz" diye konuştu. Vural, Başbakan Erdoğan’ın MHP’ye yönelik ‘kurusıkı atmakla olmuyor’ sözlerine “Başbakan aynaya baksınö yanıtını verdi.

Haberin Devamı


Vural MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Deniz Feneri davasıyla ilgili bir soruya iddiaların Türkiye ayağıyla ilgili soruşturmanın biraz daha etkin yürütülmesi gerektiğini dile getiren Vural, şunları söyledi:

“Bu iddialara muhataplarının cevap vermesi gerekiyor. MHP olarak biz özellikle bu Deniz Feneri organizasyonu çerçevesinde, milletimizin hamiyetperver yaklaşımını, dayanışmacı toplum yapısını dumura uğratan, hayır için toplanan paraların siyasi ve ticari işlerde kullanılmasını sağlayanların arkasında neler olup bittiğini, artık Türk yargısının bir karara dönüştürmesini istiyoruz. Milletimizin hukukunun korunmasını arzu ediyoruz. MHP olarak bu konudaki gerçeklerin ortaya çıkması ve yargının bu konuda bir an önce etkin bir şekilde sonuca ulaşmasını bekliyoruz. Kamuoyu bu deniz feneri konusunda halen sayın başbakanın, sayın eski adalet bakanının bu davayla ilgili yakın ilgi ve alakasının sebebini öğrenmek istiyor. Bu konularla ilgili ilişkileri öğrenmek istiyor. Bu ilişkiler kapalı kapılar ardında kalmamalıdır. Bu konudaki iddiaların doğru olup olmadığı, ancak yargı sürecinin etkin bir şekilde işletilmesiyle sağlanır. Biz de gerçekleri arıyoruz. Umarım bu konuda yargı Türkiye’de gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.ö

-“RTÜK SEÇİMLERİYLE İLGİLİ TARTIŞMA YOK"

Vural RTÜK seçimleriyle ilgili bir soru üzerine, kanunun RTÜK üyeliklerinin, ‘iktidar ve muhalefeti dikkate almak suretiyle yapılacağını belirttiğine dikkat çekti. MHP’nin de bir üye seçme yetkisi olduğunu kaydeden Vural, önümüzdeki günlerde MHP olarak bir aday göstereceklerini söyledi.

-“TC DEVLETİ MAYINLARI TEMİZLEMEKTEN ACİZ DEĞİL"

Vural Meclis Genel Kurulu’nda Türkiye ile Suriye arasındaki mayınların temizliği ve ihale işlemleriyle ilgili tasarıyla ilgili bir soruya ise tartışmaların mayın temizliğinin maliyetiyle ilgili olmadığı karşılığını verdi. Türkiye’nin sınırlarındaki mayınları temizlemekten aciz olmadığını belirten Vural, “Dolayısıyla bu konuda mayın temizlenmesi gerekiyorsa, mayını temizleyecek teknolojik imkanlara sahip savunma sanayi güdümünde bir destek sağlanabilir. Bunun arkasında asıl amacın mayın temizlemek olmadığını düşünüyoruz. Bunun arkasındaki asıl amaç, bir takım Ortadoğu ülkelerinin, özellikle küresel ısınma çerçevesinde giderek ihtiyaç duydukları tarım ürünlerini dışarıda, bazı ülkelerde, tarım alanları almak suretiyle, temin etme girişimi vardır. Bu toprakların mayından temizlenmesinden ziyade, mayından temizlenmesinden sonra kimler tarafından kullanılacağı, hangi ülkelerin zirai ihtiyaçları için kullanılacağı önemli. Asıl endişemiz budur. Biz bunun Türkiye’nin ve Türk insanının ihtiyacı için bu alanların kullanılmasını istiyoruz. Mayınların temizlenmesi konusunda Türkiye’nin kaynak ihtiyacı olmadığını da düşünüyoruz. Hükümetimizin bir kaynağa ihtiyacı varsa parlamento olarak bu konuda bütçede kaynak da tahsis edebiliriz.ödiye konuştu.

-“BAŞBAKAN VE AKP YANLIŞTAN DÖNDÜ"
Oktay Vural Başbakan Erdoğan’ın Azerbaycan gezisi ve açıklamalarını ise “Bir yanlıştan dönme fırsatı tanıdığı için son derece olumlu olmuşturö sözleriyle değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın ‘Azerbaycan’ı dikkate almadan Ermenistan ile ilişkilerin düzenlenmesini öngören yanlış politikadan’ dönmesinin Türkiye için bir kazanç olduğunu ifade eden Vural, şöyle konuştu:

“Başbakan’ın, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesinin, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’dan çıkmasının yanında, Türkiye-Ermenistan arasındaki sınırı tanıması ve Ermeni soykırımı iddialarının uluslar arası politikanın temel unsuru olarak Türkiye aleyhine, hasmane bir şekilde kullanılmaması yönündeki girişimlere bağlı olacağını Türk milleti önünde parlamentoya gelip açıklamasını bekliyoruz. Azerbaycan’ın bu konudaki endişelerinin giderilmesi son derece önemli. Gerek Başbakan’ın gerek AKP sözcülerinin muhalefeti suçlamalarının son derece yersiz olduğu anlaşılmıştır. Azerbaycan Devlet Başkanı bu konudaki şüphelerin giderilmiş olmasından memnun olduğunu ifade etmiştir. Demek ki şüphe Azerbaycan devletinde vardı. Bu konuda AKP’nin bir yanlıştan dönmesini, doğru buluyoruz.ö
Vural bir başka soru üzerine ‘AKP’nin yanlıştan dönmesi’ni sağlayanın ‘milletin gücü ve milli duruşu’ olduğunu kaydetti.

-“BAŞBAKAN AYNAYA BAKSIN"

Başbakan Erdoğan’ın MHP’ye yönelik ‘kurusıkı atmakla olmuyor’ şeklindeki sözlerine de yanıt veren Vural, “Aslında kimin kurusıkı attığı belli, Davos’ta kimin attığı belli, One Minute balonunun nasıl patladığı belli, Rasmussen konusunda kimin attığı belli. MHP kurusıkı atmaz, MHP olarak sözlerimiz açıktır, kapalı kapılar ardından Türkiye’nin milli menfaatlerini haleldar edecek bir takım girişimler karşısında, elbette milletimizin sesi ve sözcüsü olarak bunları eleştirmeye devam edeceğiz. Başbakan’an aynaya bakmasını tavsiye ediyorum.ö diye konuştu.