Siyaset Millete gitmekte tereddüt etmeyiz

Millete gitmekte tereddüt etmeyiz

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ‘Ya fiili durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da filli durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın’ diye konuştu

Millete gitmekte tereddüt etmeyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin TBMM grup toplantısında sık sık deyim ve atasözleriyle başkanlık sistemine ilişkin görüşlerine açıklık getirdi. Bahçeli, “Ya fiili durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da filli durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın, hukuksuzluk ve anayasa ihlalleri son bulsun” diye konuştu.

Bahçeli, özetle şunları söyledi:

- MİSAK-I MİLLİ ÇIKIŞI: Misak-ı Milli stratejik bir doğruluş, başkalarının değil bizzat milli ruh ve iradenin hayat ve varlık alanlarımızı belirlediği muhteşem politik dirilişin belgesidir. Milli Yemin jeo-politik şuur ve duruşun eseridir. Türkiye bu şuura sahip olduğu müddetçe Şam’daki gelişmeleri izleyecek, Halep’le ilgilenecek; Musul, Kerkük sevdasından ödün vermeyecek, veremeyecektir. Elifi görse mertek sananların bunları idrak etmesini beklemiyoruz. Cehalet çukurunda tepinenlerin, samana kazık çakma merakında olanların bu hakikatleri anlamasını da ümit etmiyoruz. Misak-ı Milli Mülk-ü Millettir: Millet ise Türk’tür.

- HEM KEL HEM FODUL: Türkiye’ye karşı ileri geri konuşan, sömürgeci güçlerin elinde oyuncağa dönen Irak Başbakan’ı Haydar El İbadi, operasyonun ilk saatlerinde, zafer vaktinin geldiğini, Musul’un kurtarılma operasyonun başlatıldığını duyurmuştur. Musul’u, bir avuç IŞİD’li çapulcunun eline bırakıp kaçan sanki kendileri değilmiş gibi konuşan İbadi ve yandaş kümesinin komşuluk hukukuna riayet ve hizmet etmediği ortadadır. Bunlar hem kel hem foduldur. Musul’un, Musul’da yaşayan kardeşlerimizin çıkarlarını müdafaa etmek ülkemizin boyun borcudur.

- PKK’NIN MUSUL’DA NE İŞİ VAR?: Musul operasyonun başını ABD çekmektedir. Bu nasıl bir ittifaktır? PKK’nın Musul operasyonunda ne işi vardır? Türkiye’ye ne mesaj verilmekte, ABD ne yapmaya çalışmaktadır? Irak Başbakanı, kendi topraklarındaki yabancı postalları ve terör örgütlerini görmeyip Türkiye’ye Musul’a gelme çağrısını nasıl, hangi hakla yapabilmektedir? İbadi’nin yolu yol değildir.

- TÜRKİYE TRİBÜNDEN İZLEMEMELİ: Türkiye, Musul konusunda seyirci kalmamalı, geride durmamalı, tribünden izlememelidir.

Haberin Devamı

‘Anayasa ihlalleri son bulsun’

- SUSUN BARİ ADAM SANSINLAR: AKP’nin stepnesi, koltuk değneği, yedek lastiği, bastonu, kurtarıcı meleği dediler. Başkanlığı saraya altın tepsi içinde sunduğumuzu söylediler. Bindiğimiz dalı kestiğimizi uydurdular. İhanetle verkaça girdiklerini unutup AKP’ye pas verdiğimizi dillerine doladılar. Gizli görüşmeler yaptığımızı dillendirdiler. Arka kapı diplomasisi yürüttüğümüzü ifade ettiler. İmaret yapılmadan öbek öbek dizilen dilenciler gibi karşımıza dizilenler eğer düştükleri denizde yılana sarılıp zehir almadılarsa kesinlikle hakaret ve hezeyanın dibine kadar batmışlardır. Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış, şalgam aşa girerse yağ oldum sanırmış, bunların ki tam da budur. Bu şahıslara tavsiyem şudur:
Söz biliyorsanız söyleyin inansınlar; bilmiyorsanız susun da alayınızı adam sansınlar.

- TÜRKİYE DERİN BİR NEFES ALSIN: MHP’nin ne dediği bellidir. Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oynamalar, hukuki temeli olmayan siyasi ve hamasi uygulamalar rejim krizine dönüşebilecektir. Ya fiili durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da filli durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın, hukuksuzluk ve Anayasa ihlalleri son bulsun. Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahsur görmeyiz. Ve de Türk milleti ne derse, neye karar verirse baş göz üstüne diyerek gereği neyse seve seve yaparız.

Haberin Devamı

PKK’nın siyasi sim kartı oldular

- NİYE CELALLENİYORLAR?: Adında halk olan, halkın partisi olduğunu iddia eden CHP niye celalleniyor, niye rahatsız oluyor? PKK’yla kuytu köşelerde fiskos yaparken, HDP’nin aparatı, PKK’nın siyasi sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor? Hem kaçmak, hem de davul çalmak siyasi ahlaka sığar mı?

- CHP ZURNA BEĞENMEZ: Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş, biz devrilmeden yola devam edilsin istiyoruz. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. 15 Temmuz’dan sonra bambaşka bir Türkiye tablosuyla karşılaştığımızı belirtiyoruz. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. CHP’nin bu tuzağa düşmesi akla zarardır.