Siyaset MİT duvarını aşamadılar!

MİT duvarını aşamadılar!

30.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/PYD’li üç terör örgütü mensubunun, Suriye’de terörden arındırılmış harekat bölgeleri üzerinden güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçekleştirmek amacıyla Tel Rıfat-Azez-Afrin-Kilis/Gülbaba köyü üzerinden Amanoslar’a intikal etmeyi planladığını tespit etti.

MİT duvarını aşamadılar

ANKARA Milliyet - Emniyet birimleri tarafından da doğrulanan bilgiler üzerine harekete geçen MİT, “Adnan Piro” kod adlı Ferhad Edemen, “Bahtiyar” kod adlı Ozan Tunç ve “Çem Riha” kod adlı Mehmet Kaykır’ın yakalanmasına yönelik operasyon planlandı. Operasyona Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurları da dolaylı destek verdi. SMO unsurları kimliklerini gizleyip, “milis rolü” oynayarak, teröristleri Fırat Kalkanı Harekatı alanından Afrin şehir merkezi girişine kadar getirdi. Şehir merkezi girişinde Afrin-Azez karayolu üzerinde pusuda bekleyen MİT ekibi burada devreye girerek, örgüt mensuplarını başarılı bir şekilde kıskıvrak yakaladı.

Haberin Devamı

Teröristlerden Mehmet Kaykır’ın 2012’de PKK’ya katıldığı, İran’da örgüt adına faaliyet yürüttüğü ve ‘Amanos saha yönetimi’nde sözde Dörtyol sorumlusu olduğu, Ferhad Edemen’in 2010 yılında PKK’ya katıldığı, Zeytin Dalı Harekatı öncesinde Amonoslar’da sözde kurye ve muhabere sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, Ozan Tunç’un ise 2014’te örgüte katıldığı ve suikast eğitimi aldığı, örgüt elebaşlarından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin’in yakın korumalarından olduğu belirtildi.

14 başarılı operasyon

Bu son operasyonla birlikte MİT’in eylül ayı içinde başarıyla gerçekleştirdiği operasyon sayısı 14’e, etkisiz kılınan terörist sayısı da 33’e ulaşmış oldu.