Siyaset ‘Muhalefet çapsız’

‘Muhalefet çapsız’

02.12.2009 - 00:32 | Son Güncellenme:

Erdoğan’dan Baykal’a ağır suçlama: İstanbul kongresinde seçilen başkanı “İşte bizim adayımız. Türk ve Sünnidir, Alevi değil” diye sevinç ve çoşkuyla karşıladı

‘Muhalefet çapsız’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram sonrası yapılan ilk grup toplantısında muhalefete “tembel, çapsız, kifayetsiz” sözleriyle yüklendi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı “Alevi ve Kürt kökenli vatandaşları dışlamakla” suçlayan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli için de “Tunceli’yi sorsam haritada yerini bulamaz” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:
ÇAPSIZ MUHALEFET: Dedikodu küçük insanların siyaset yöntemidir. Vesvese ve vehimler üretmek korkakların siyasetidir. Kimse bizimle milliyetçilik, cumhuriyetçilik ve vatanperverlik yarışına giremez. Tembel, çapsız, kifayetsiz, vizyonsuz muhalefetten ülkeye hiçbir fayda gelmez.
SEN KAPI BEKÇİSİ MİSİN?: Ne söylediğini bilmez halde ‘60 yıl öncesinden medet umma, Alevilerden sana hayır yok, başka kapıya’ diyor. Sayın Baykal; sen o kapının bekçisi misin? Yıllar önce Alevilere, CHP’nin kapısını kapatan sen değil miydin? CHP İstanbul İl Kongresi’nde, il başkanlığına desteklediğiniz benim hemşehrimdir, Ahmet Güryüz Ketenci’yi seçtirince sevinç ve coşkuyla basına ‘İşte İstanbul İl Başkanlığı’na seçtiğimiz arkadaşımız; hem Türk, hem Sünnidir, Alevi değil’ diye mutlulukla verdiğiniz beyanat unutulmadı. Bir beyanatınızla hem Kürt kökenli hem Alevi vatandaşları dışladınız. CHP’deki ikinci döneminizde bu unsurların temsilcilerini partinizden ihraç etmediniz mi, uzaklaştırmadınız mı, istifaya zorlamadınız mı? Sizin ne kadar hizipçi olduğunuz dillere destandır, iyi tanınırsınız. Alevi kardeşlerimiz sizin arka bahçeniz değildir. Olmayacaktır da. Siyasi iradelerine ipotek koyma hakkınız ve yetkiniz yoktur, olamaz.

Haberin Devamı

Tezkan’a eleştiri

‘Muhalefet çapsız’

Erdoğan konuşmasında, Mehmet Tezkan’ın dünkü Milliyet’te yer alan “Siyasetçiler az konuşunca ülke rahatlıyor” başlıklı yazısını da şöyle eleştirdi: “Bugün bir tanesi öyle yazıyor. ‘Siyasetçiler ne kadar az konuşursa ülke o kadar huzur bulur’ diyor. Ne kadar güzel. Ben de diyorum ki ‘Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız, ülke o kadar huzur bulur’. Geçmişte bir köşe yazarı haftada bir ya da iki kez yazardı. Ama şimdi her gün. Yarım saatte bir köşe yazısı yazabiliyorlar, ne kabiliyetli insanlar. İş bu noktaya geldi. ‘Biz haftada bir yazarız ama mükellef bir yazı yazarız’ derlerdi. Şimdi yarım saate hemen anında sipariş bir yazı... Bunların yaptıkları, açık bir tahrikten başka bir şey değil. Bu tezleri ileri sürenler millet, devlet, barış düşmanlarıdır. Bunlar çok partili hayata, serbest piyasa ekonomisine geçerken de, Boğaziçi Köprüsü yapılırken de rahatsız oldular. Küresel sermayenin Türkiye’ye yatırım yapmasından, Türkiye’nin AB’ye katılımından ve Kıbrıs sorununun çözülmesinden de rahatsız oldular, bunlar budur.”

Yazarlar