Siyaset ‘O tutanakları açıklama zamanı’

‘O tutanakları açıklama zamanı’

06.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kürt sorununun çözümü sürecinde gelinen noktayı eleştirirken “Böyle bir sorun, unvanı ve görevi ne olursa olsun 1-2 kişinin inisiyatifine terk edilemez” dedi.

‘O tutanakları  açıklama zamanı’

Altay, Kürt sorununun çözümüne ilişkin Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu. “Oslo, İmralı ve Dolmabahçe tutanaklarının açıklanma zamanı gelmiştir” diyen Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu kastederek, “Böyle bir sorun unvanı ve görevi ne olursa olsun 1-2 kişinin inisiyatifine terk edilemez. Bu, Türkiye’ye yapılacak en büyük ihanet” diye konuştu.

Haberin Devamı

Altay, İmralı tutanakları adı altında bir kitap yayınlandığına da dikkati çekerek, “Bu konudaki bilgi kirliliği bu sorunu büyütür. Bu bilgi kirliliğinden arınmanın önemli bir yolu da bu tutanakların TBMM’ye getirilerek ve gerekirse kapalı oturumda açıklanmasıdır. Yoksa bu mantıkla bir çözüm mümkün değildir. Çözüm ne adada, ne dağda ne ovadadır çözüm Meclis’tedir” dedi.

3. yol önerisi

CHP, sorunun çözümü için TBMM’yi eksen alacak 3. bir yol öneriyor. TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin katılımıyla bir Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulmasını, bu partilerin önereceği isimlerden oluşacak parlamento dışında bir Ortak Akıl Komisyonu kurulmasını istiyor.