Siyaset ‘Öcalan’a Bodrum’da ev hapsi sözü verildi’

‘Öcalan’a Bodrum’da ev hapsi sözü verildi’

27.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Muğla Milletvekili ve eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Cumhuriyet Savcısı Ömer Süha Aldan, “hükümetin 2009 yılında Abdullah Öcalan’a İmralı’dan çıkartarak Bodrum’da ev hapsi sözü verdiğini’ iddi etti. Aldan, “Bu söz tutulmadığı için aynı yıl Tokat-Reşadiye’de 9 askerimiz şehit edildi” dedi.

‘Öcalan’a Bodrum’da ev hapsi sözü verildi’


Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde partilerle buluşan CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan buradaki açıklamalarında terörle mücadelede hükümetin büyük yanlışları ve eksiklikleri bulunduğunu öne sürerek şunları söyledi:
“Eşkıyayla pazarlık olmaz. Marjinal çıkarlar için yapılan pazarlığın sonucu bugün geldiğimiz noktadır. 12 Eylül referandumundan bir ay önce, 12 Ağustos günü Abdullah Öcalan eylemsizlik kararını açıkladı. İktidar, MİT Müsteşarını kullanarak Oslo’daki görüşmelerde referandum öncesi eylem yapmamalarını istedi, Bunun karşılığında Abdullah Öcalan’a Bodrum’da ev hapsi sözü verdiler. Çok net ve kesin bir şekilde bunu biliyoruz, bunun bilgisi bize geldi. Hatta bu söz daha önce 2009 yılında verildi, bu söz o zaman tutulmadığı için Tokat Reşadiye’de 9 asker şehit edildi.”

‘Oslo süreci başladı’
Daha sonra da Oslo sürecinin başladığını ileri süren Aldan iddialarını şöyle sürdürdü:
“Ardından 12 Haziran seçimi öncesi tekrar örgütle bağlantı kurdular ve eylemsizlik istediler. Bu kez de ’Aman bir tatsızlık yaratmayın, şehit cenazeleri gelmesin, bir kez daha tek başımıza iktidara gelelim, genel af dahil tüm istediklerinizi yapacağız’ denildi ve örgüt bunu da kabul etti. Hükümetin en büyük hatası bu oldu.”

Yazarlar