Siyaset Ömer Faruk Eminağaoğlu da CHP Genel Başkanı adıyı oluyor

Ömer Faruk Eminağaoğlu da CHP Genel Başkanı adıyı oluyor

25.01.2018 - 13:26 | Son Güncellenme:

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanı adayı olacak.

Ömer Faruk Eminağaoğlu da CHP Genel Başkanı adıyı oluyor

CHP'de kurultay süreci devam ederken adaylar da bir bir çıkıyor. Esik İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ardından eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayacak. Birgün gazetesinde yer alan habere göre Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 36'ncı Olağan Kurultayı ve genel başkan aday adaylığı hakkında Ankara'da 29 Ocak 2018 pazartesi günü açıklama yapacak.

Haberin Devamı

EMİNAĞAOĞLU'NUN CHP GENEL BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İLE İLGİLİ KILIÇDAROĞLU YORUMU

Kılıçdaroğlu, Eminağaoğlu'nun CHP Genel Başkanlığına adaylığı hakkında da gazetecilerin sorduğu soruya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin özelliği CHP yöneticilerinin seçimle gelmiş olmasıdır, atamayla değil. Ve biz demokrasiyi savunuyoruz. Elbetti genel başkanlığa da, il başkanlığına da, ilçe başkanlığına da değişik adaylar çıkar. Kuralı vardır. Adaylar çıkar, demokratik yollarla yarışır. Birisi başkan olur, sonra herkes ona destek verir. Bizim temel kuralımız budur"

7 Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olan Eminağaoğlu, milletvekili aday adaylığı nedeniyle yargıçlık görevi ve Yargıçlar Sendikası başkanlığından ayrılmıştı. Kendi ilinde ön seçim yapılmaması kararı alınması ve diğer yöntemlerle de aday gösterilmemesi nedeniyle milletvekili adayı olamamış, seçimler nedeniyle ayrıldığı için yargıçlık mesleğine geri dönememişti.