Siyaset ‘Ömür boyu nafaka vermek adil değil’

‘Ömür boyu nafaka vermek adil değil’

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki akşam A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Ömür boyu nafaka vermek adil değil’

Satır başları şöyle:

Haberin Devamı

SÜRESİZ NAFAKA: Geçmişte bu kadar boşanma yoktu. Bu nedenle nafaka toplumda bir sorun olarak gözükmüyordu, şimdi neredeyse her ailede her komşuda boşanmış aile var. Hükmedilen nafaka ise söz konusu rakamlarda 30 bin. Eşlerin bir kısmı anlaşmalı boşanmış. Anlaşmanın içinde çekişmeli olanlar oluyor, 180 binin içinde bu sayı 55 bin. Bu da büyük bir rakam değil aslında. Bakanlığımızın şu anda yaptığı faaliyetler kapsamında talebinin yoğunluğunu ölçmemiz lazım. Çözüm için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ömür boyu nafaka adil değil. Bir aylık evliliklerde ömür boyu nafaka ödenmesini doğru bulmuyorum.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK: Türkiye'de çok büyük bir yanlış anlama var. Geçmişte bunu Meclis'e getirdik, son anda geri döndü. Kamuoyunda sanki çocukların tecavüzcüleriyle evleneceği gibi bir algı yapıldı. Burada bizim geleneklerimizde böyle bir sorun var mı var, hala devam ediyor mu ediyor. Aldığım en son rakamlar 3 bin 500 civarında aile olduğu söyleniyor. Mahkemeler vicdan nedeniyle bu davaları erteliyorlar. Ortada tecavüz yok, geleneklere göre evlenme var. Şikayet yok, böyle bir sorun var. Bir kadın mağdur ediliyor, çocuğu varsa bir daha mağdur ediliyor. Kadının bu noktada bu mağduriyetinin gözetilmemesi haksızlık olur... Erken yaşta evlilikleri önlemek için kesintisiz eğitimi 12 yıla çıkardık, kadın erkek okusun diye. Bu süreçte reşit olacaklar ve kendileri karar verecek. Evlilik yaşı ciddi oranda yükseldi, ancak erken yaşta evlilikler de devam ediyor.

Haberin Devamı

HAKİM-SAVCI YARDIMCILIĞI: Hakim ve savcı yardımcılığı gelecek. 1 Ocak'ta 2023'te yeni sistem devreye girecek. Hakim ve Savcı Yetiştirme Sistemini yargımıza kazandırmış olacağız.

'Kaşıkçı davasının nakli tamamen yasaya uygun'

Cemal Kaşıkçı cinayeti tasvip edilemez, ilk müdahil olan biziz. Süreci bekleyeceğiz. Yargılamanın Suudi Arabistan’a nakledilmesi tamamen yasaya uygundur. Davanın naklinden sonra ismi geçen diğer sanıkları da yargılayacaklar. Yargılama Suudi Arabistan mahkemelerinde yapılacaktır. Burada Türkiye’nin yargı yetkisini devretmesi söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Bozdağ’ın Kovid-19 testi pozitif çıktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bozdağ, sosyal medyadan “Genel sağlık durumum çok şükür iyi olup, çalışmalarıma karantina şartlarına uygun olarak devam edeceğim. Rabbim tüm hastalarımıza Şâfî ismi şerifi ile şifalar ihsan eylesin” ifadelerini kullandı.