Siyaset Özkök’le başbaşa 1 saat 10 dakika

Özkök’le başbaşa 1 saat 10 dakika

14.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, dün Başbakan Erdoğan’a Resmi Konut’ta nezaket ziyaretinde bulundu. 1 saat 10 dakika süren görüşmede güncel davalar da konuşuldu

Özkök’le başbaşa 1 saat 10 dakika

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile sürpriz bir görüşme yaptı. 1 saat 10 dakika süren görüşme için talebin Özkök’ten geldiği öğrenildi. Başbakanlık kaynakları, görüşmenin nezaket ziyareti niteliğinde olduğunu söyledi. Uzun süredir görüşmeyen ikilinin davalar sürecinde de yaptığı ilk randevulu görüşme oldu.
Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki basına kapalı gerçekleşen görüşme saat 19.00’da başladı. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı. Başbaşa yapılan sürpriz görüşmede güncel davaların da gündeme geldiği kulislerde konuşuldu. Başbakan’ın resmi programında da yer alan görüşme kulislerde askerlerin de içinde olduğu darbe davalarını gündeme getirdi. Uzun süredir görüşmeyen ikilinin davalar sürecinde de yaptığı ilk randevulu görüşme oldu. Görüşmenin, Özkök’ün 27 Nisan bildirisi ile gündeme gelen eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile bir süre önce yaptığı görüşmenin ardından yapılması dikkati çekti.

Görüntü ve fotoğraf servisi
Başbakanlık görüşmeyle ilgili hem görüntü hem de fotoğraf servis etti. 2002-2006 yılları arasında Ak Parti iktidarının ilk döneminde Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten Özkök, emekliliğinin ardından İzmir’e yerleşmişti. Özkök, son olarak Balyoz darbe planına ilişkin davayla gündeme gelmişti. Dava kapsamında yargılanan emekli generaller, Özkök’ün tanık olarak dinlenmesini talep etmişti. Özkök de, mahkemeden böyle bir talep gelmesi durumunda tanıklık yapabileceğini belirtmişti. İzmir’de yaşayan Özkök’ün torunu ile ilgi aktiviteler için Ankara’ya geldiği ayrıca GATA’da check up yaptırdığı öğrenildi. Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya, nisan ayında konuşan Özkök, Balyoz davasıyla ilgili olarak Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ’un tanık olarak dinlendiklerini anımsatarak şunları kaydetmişti: “Söz konusu 1. Ordu Plan Semineri’yle ilgili olarak kendilerine gelen raporlarda itiraz veya şikâyette bulunacak bir durum görmediklerini söylediler. Dolayısıyla beni ve Aytaç Paşa’ya bilgi veren komutanlar, tanık olarak konuştular. Bizim bilgilerimiz de onların verdiği bilgiler zaten. Bu durumda biz Yaşar Paşa’nın, İlker Paşa’nın söyledikleri dışında bir şey söyleyebilir miyiz? Belki hâkimler de böyle düşündükleri için tanık olarak bizleri çağırmaya ihtiyaç duymadılar. Mahkeme davet ederse ben yine giderim ama sanık davetiyle gitmeyi uygun bir yol olarak görmem.”
Özkök, 2009’da Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara tanık olarak ifade vermişti.