Siyaset Parti rozeti yerine Türk bayrağı taktı

Parti rozeti yerine Türk bayrağı taktı

05.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adaylığının ilan edilmesi sonrası Kılıçdaroğlu ile el ele salonu selamlayan İnce, ilk olarak CHP rozetini çıkarıp Kılıçdaroğlu’na verdi. Kılıçdaroğlu da seçilmesi halinde 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini belirterek İnce’ye Türk bayraklı rozet taktı...

Parti rozeti yerine Türk bayrağı taktı

CHP, 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayını dün binlerce partilinin katıldığı büyük bir törenle açıkladı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan toplantı öncesi, Türkiye Barolar Birliği Konukevi’nde basına kapalı olarak toplanan CHP TBMM grubu, oybirliği ile CHP Yalavo Milletvekili Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verdi. Daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İnce ve milletvekilleri törenin yapılacağı salona geldi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından ilk konuşmayı yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti: “(İzmir Marşı’nın çalınması üzerine) 25 Haziran’da sadece İzmir’in değil Türkiye’nin bütün dağlarında çiçekler açacak. Bu ülkenin insanlarına inanarak söylüyorum. Çünkü bu topraklar demokrasi mücadelesinin verildiği topraklarıdır. Fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller yetiştireceğiz. Bunları kim yapacak? Öğretmenler yapacak. Elinde meşaele ile toplumu aydınlatan, baş tacı ettiğimzi kişidir öğretmen. Bu sorunları çözme konusunda bir öğretmen kararlı, inançlı, enerjik çabasını harcamak istiyor” dedikten sonra gülümseyerek, “Eski bir öğretmen, yeni bir politikacı Sayın Muharrem İnce gel bakalım buraya” sözleriyle İnce’yi davet etti.

Haberin Devamı

Seçilirsem CHP’den istifa edeceğim

Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından ilk değerlendirmesini Milliyet’e yapan İnce, Türkiye için büyük bir sorumluluk aldığını ve bundan gurur duyduğunu söyledi. İnce, “Eğer Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanlığı’na seçilirsem üç hedefim var. Türkiye’yi özgürleştireceğiz, demokratikleştireceğiz ve zenginleştireceğiz. Görevimiz sırasında hiç kimseyi ayırmayacağız, kayırmayacağız. Devlette liyakati ve adil rekabeti öne çıkaracağız” dedi. İnce, “Cumhurbaşkanı yüzde 50+1 ile seçiliyor ama o koltuğa oturacak isim yüzde 100’ün Cumhurbaşkanı olmalıdır. Ben o nedenle parti rozetimi çıkardım. Cumhurbaşkanı seçildiğim anda da partimden istifa edeceğim” ifadelerini kullandı.

CHP rozetini çıkardı

Sahneye çıkan İnce, Kılıçdaroğlu’nun her zaman “Parti başkanından, parti üyesi Cumhurbaşkanı olmaz” dediğini ve buna katıldığını belirterek “24 Haziran’da Allah’ın izni, milletin isteği ile Cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP’lilerin değil, 80 milyonun, Ak Partililerin, MHP’lilerin, HDP’lilerin, sağcıların, solcuların, Alevilerin, Sünnilerin herkesin Cumhurbaşkanı olacağım. Onun için 15 yaşında 1979 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP rozetini taşımış birisi olarak ben tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağım ve rozetimi size emanet ediyorum” diyerek rozetini Kılıçdaroğlu’na verdi.

Kılıçdaroğlu da “Evet hep söyledim Cumhurbaşkanı 80 milyonu kucaklamalı. Çünkü Cumhurbaşkanı TBMM’de namusu ve şerefi üzerine tarafsız görev yapacağına dair and içecek. Şimdi ben ona 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağı için Türk bayrağı rozetini takıyorum” diyerek İnce’nin yakasına Türk bayraklı rozet taktı. Kılıçdaroğlu ve İnce “Başkan İnce” sloganları arasında el ele salonu selamladı.

Haberin Devamı

Seferberlik ilan etti

İnce, aday olarak açıklanmasının ardından Hacı Bayram Camii’ne giderek cuma namazını kıldı. Namaz sonrası yürüyerek 1. TBMM Binası önüne gelen İnce, buradaki parti otobüsü üzerinden de vatandaşlara seslendi. İnce, şunları kaydetti: “Tarihi günlerden geçiyoruz. Tarihi mekanların önündeyiz. Osmanlı Karlofça ile birlikte geri geri gitmeye başladı. Ta ki 30 Ağustos 1922’ye kadar. 223 sene hep kaybeden bir Osmanlı, 223 sene sonra Gazi Mustafa Kemal Paşa bağımsızlık savaşını verdi. 23 Nisan 1920, Gazi Mustafa Kemal Paşa Hacı Bayram’da cuma namazını kıldı, sonra 1. Meclis’te Meclis’in açılışını yaptı. Bugün aynı tarihi mekanlarda sizlerle gönül gönüle hep beraberiz. İlhamımız Atatürk’tür. O, bu milleti nasıl bir araya getirdiyse ben de bu memleketin fizik öğretmeni bir evladı olarak, bu milleti bir araya getirmeye geldim. Cumhurbaşkanı adayınız olarak 51 günlük seferberlik ilan ediyorum. Ramazan ayında gece bir buçukta mitingimiz olacak. Uyumak yok, yorulmak yok, mazeret yok marifet var. Sloganımız belli mazeret yok marifet var. Yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet, yaşasın Atatürk.”

Haberin Devamı

Baykal’a gitti

İnce konuşmasının ardından, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti. İnce ilk mitingini bugün 14.00’te Yalova’da gerçekleştirecek.

39 yıllık partili

İnce, 4 Mayıs 1964’te Yalova Elmalık köyünde Şerif ve Zekiye İnce çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü’nü bitiren İnce Fizik öğretmeni ve okul müdürü olarak olarak görev yaptı. İnce, bir süre Yalovaspor’un basın sözcüsü ve Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 genel seçimlerinde CHP Yalova Milletvekili olarak TBMM’ye giren İnce’nin, “Tatanka, Bu Kaçıncı Kirlenişin Beyaz, 1 İleri 5 Geri ve Buyurun Sayın İnce/Siz Yokken Meclis Sonuna Kadar Çalışıyordu” adlı 4 kitabı bulunuyor. İnce, CHP’nin 2014’te yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı ile bu yıl gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa aday oldu, ancak kazanamadı. Ülkü İnce ile evli İnce’nin Salih Arda adında bir oğlu var.

Yazarlar