Siyaset PKK mayını: 6 ölü

PKK mayını: 6 ölü

07.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK mayını: 6 ölü

PKK mayını: 6 ölü


İrfan Selvi - Şemdinli


Terörist Abdullah Öcalan'ın İmralı'da şehit yakınlarından özür dilediği saatlerde Tunceli'de üç askerin "mayın tuzağı"yla şehit düşmesinden sonra dün de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde mayın araması yapan ekipten beşi korucu altı kişi "mayın kurbanı" oldu, beş korucu da ağır yaralandı.
Konur köyü yakınlarında önceki gün sabah saatlerinde Şemdinli yolunda dedektörle mayın arayan 11 korucudan biri, PKK'nın yola döşediği mayına bastı.
Şiddetli patlama sonucu ekiptekiler çevreye savrulurken, korucular Halit Kaplan, Cemal Kaplan, Tayyar Kaplan, Tahir Demir, Şahin Demir ve Kerim Vermez yaşamını yitirdi. Çeşitli yerlerinden yaralanan beş korucu ise Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olaydan hemen sonra bölgeye gelen güvenlik güçleri, çevrede mayın bulunma ihtimaline karşı cesetlere güçlükle ulaşabildi.

Tunceli 3 şehit verdi

Öcalan'ın geçen hafta İmralı'da şehit yakınlarından özür dilediği saatlerde de Tunceli - Pülümür karayolunda PKK'nın yola döşediği mayın can almıştı.
Devriye görevi yapan zırhlı araç BTR, yolun 40. kilometresindeki Zağge mevkiinde obüs mermisinden yapılma uzaktan kumandalı mayına çarparak infilak etmişti. Olayda Piyade Astsubay Üstçavuş Zeki Karakaya ile erler Ahmet Can ve Mehmet Kocatepe şehit olmuş, ikisi ağır üç asker de yaralanmıştı.
Aynı saatlerde Tunceli - Ovacık karayolunda da bir kamyonet mayına basarak havaya uçmuştu. Olayda can kaybı meydana gelmemişti.