Siyaset Polis ve savcılardan yeni deliller

Polis ve savcılardan yeni deliller

25.06.2009 - 00:00 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesinin Türk Silahlı Kuvvetleri’yle bir ilgisinin olmadığı açıklamasının ardından Ergenekon soruşturmasını yürüten 4 savcı dün İstanbul Adliyesi’nde sürpriz bir toplantı yaptı

Polis ve savcılardan  yeni deliller

İstanbul Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Murat Yönder ve Ercan Şafak’ın yanı sıra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erol Demirhan’ın da yer aldığı toplantıya soruşturmanın diğer savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Kasım İlimoğlu katılmadı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Demirhan bugüne kadar elde edilen delillerle ilgili savcılara bilgi verdi. Genelkurmay Askeri Savcılığı’ndaki ifadesinin altına farklı imza atan Albay Çiçek’in imzasını neden değiştirmiş olabileceği tartışıldı.
Belgenin ele geçirilmesi anını gösteren kamera kayıtları dahil tüm evrakların Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildi. Tüm arama ve el koymaların savcı nezaretinde ve kamerayla kayıt altına alınması talimatının verildiği de öğrenildi. 
Toplantıda savcılar, ellerinde yeni deliller olduğunu belirterek, Adli Tıp Kurumu’nun bir de bu deliller ışığında inceleme yapması yönünde karar aldılar.
Belgeleri, Emniyet İstihbarat’tan Demirhan bizzat Adli Tıp Kurumu’na ulaştırdı. Çolakkadı ise, belgeye ilişkin Adli Tıp raporunun henüz ulaşmadığını söyledi.
Savcı Öz, adliyeden ayrılırken, imza ile ilgili incelemenin adliyeye ulaşmadığını ve birkaç gün içinde sonuç alacaklarını belirtti. Öz, yıllık izne ayrıldığını da söyledi.
Belgeye ilişkin Polis Kriminal ve Jandarma Kriminal raporlarının ellerine ulaştığını söyleyen Çolakkadı da, “Emniyet ve jandarma raporları alındı.
Adli Tıp raporu gelsin, Ankara’dan askeri savcılığın dosyası da gelsin, tüm deliller toplanınca sonuca varılır. Savcılar, tüm bu raporları inceledikten sonra ihtiyaç duyarlarsa Albay Dursun Çiçek’in ifadesini alabilirler” dedi.