Siyaset Poyrazköy trafiği

Poyrazköy trafiği

21.11.2009 - 00:03 | Son Güncellenme:

İstek Vakfı’na ait Poyrazköy’deki arazide bulunan silah ve mühimmatla ilgili soruşturma kapsamında bugüne kadar 32 subay ve astsubay sorgulandı, bunlardan 8’i tutuklandı

Poyrazköy trafiği

İSTEK Vakfı’na ait Poyrazköy’deki arazide bulunan silah ve mühimmatla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar toplam 32 subay ve astsubay sorgulandı, bunlardan 8’i tutuklandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 16 Nisan 2009 tarihinde bir e-posta ihbarı gelmişti. İhbarda emekli Yarbay Ercan Kireçtepe’ye bağlı suikast hücreleri ve Poyrazköy’deki silahların gömüldüğü yerler hakkında ayrıntılı bilgiler yer almıştı. “Askeri bölge” olduğu anlaşılan Poyrazköy’deki arazide kazılar yapmaya başlamıştı. Kazılar sonucunda 15 dolu law silahı, 7 boş law, 14 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 450 gr C3 patlayacı, 7 hakem bombası, 3 gösteri bombası, 5 bubi tuzağı, 2 kullanılmış bubi tuzağı, 23 işaret fişeği, 45 sis bombası, 15 aydınlatma fişeği, 30 metre infilaklı fitil, 38 metre saniyeli fitil ve 3 bin 17 fişek bulunmuştu.
Soruşturma kapsamında emekli Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay Ercan Kireçtepe, Yarbay Mustafa Turhan Ecevit; Binbaşı Emre Onat, Binbaşı Emre Günay, Astsubay Başçavuş Halil Cura, Astsubay Başçavuş Sadettin Doğan, Astsubay Başçavuş Feridun Arslan tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

5 asker serbest
Poyrazköy soruşturması kapsamında dün 5 asker daha ifadeleri alınması için Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Askerleri getiren görevliler etten duvar oluşturarak basın mensuplarının görüntü almasını engelledi. Askerlerden 4’ü savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Bir asker ise tutuklama talebiyle Nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, rütbesinin albay olduğu belirtilen ancak adı henüz açıklanmayan askeri serbest bıraktı.

Jandarma istihbarata Ergenekon gözaltısı
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Üsteğmen E.E. ile aynı birimde görevli Astsubay Başçavuş O.O., Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, 18 Kasım’da beraberindeki beş kişilik ekiple Erzincan’a geldi. Özel yetkili Savcı, yürütülen operasyon kapsamında askeri savcı ve Merkez Komutanlığı’yla İl Jandarma Komutanlığı ile Ordu Caddesi’ndeki lojmanlarda arama yaptı. Gözaltına alınanların işyerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda bilgisayar ile bazı evraklara incelenmek üzere el koyuldu.
RECEP DEMİRCİ Erzincan DHA