Siyaset ‘Sabahtan beri car car car...’

‘Sabahtan beri car car car...’

09.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) bünyesinde 2018’de kurulan İstanbul Sözleşmesinin Etkin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyonu’nun “kadük” olduğunun açıklanmasına CHP ve HDP’li vekiller tepki gösterdi.

‘Sabahtan beri  car car car...’

CHP’li Aysu Bankoğlu, “Alt komisyonun kadük olup olmadığını usulen oylamamız gerekmiyor mu”, CHP milletvekili Suzan Şahin “Kadükse kim karar verdi”, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da “Bizden dekor olmamızı istiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Tartışma sürerken AK Parti’li İmran Kılıç ise “Sabahtan beri car car car, nedir bu” demesi tepki topladı. Kılıç, “Bizim tabanımız İstanbul Sözleşmesi’ni istemiyor. Bizim büyük bir tabanımız var” dedi.

Haberin Devamı

2 alt komisyon

Komisyondaki oylamada, Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu ile Kadın İstihdamının Artırılması, Kadın Girişimciliğinin ve Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu kuruldu.