Siyaset Şahin AK Parti’nin adaylarını açıkladı

Şahin AK Parti’nin adaylarını açıkladı

21.01.2014 - 14:52 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 13 Büyükşehir Belediyenin İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.

Şahin AK Parti’nin adaylarını açıkladı

Şahin, "30 Mart yangın çıkartmak isteyen, ülkede istikrarı bozmak isteyenlere milletimizin vereceği çok çarpıcı bir cevap olacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği toplantıyla 13 büyükşehir belediyenin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.
Her seçim öncesinde siyasi partileri en çok meşgul eden ve yoran çalışmanın başında aday tespitleri geldiğini ifade eden Şahin, her siyasi partinin isabetli adaylarla seçime girmek ve en başarılı çalışmaları yapmak için çalıştığını söyledi.
AK Parti olarak kendilerinin de titiz çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şahin, 30 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçim öncesinde bu titizliklerini attırarak devam ettikleri kaydetti.
Şahin, Seçim Üst Kurulu olarak geceli-gündüzlü çalışma gerçekleştirdiklerini ve henüz çalışmalarının bitmediğini belirterek, adayları Başbakan Erdoğan’ın onayından sonra paylaştıklarını vurguladı.

“6 BİN 415 KİŞİ BAŞVURU YAPTI”
AK Parti’den belediye başkanlığına aday adaylığı başvuru sayısının 6 bin 415 olduğunu ifade eden Şahin, belediye başkan adayı olarak görecekleri sayının bin 395 kişi olduğunu kaydetti.
5 bin civarında aday adayının belediye başkanı olamayacağını ifade eden Şahin, “Biz bu çalışmaları yaparken temayül yoklamalarıyla, teşkilatımızın nabzını tutarak, en önemlisi oy verecek halkımızın nabzını tutmaya çalışarak bu adayları büyük bir titizlikle tespit etmeye çalıştık. ’Yüzde yüz isabet ettiniz mi?’ diye soracak olursanız, bunu söyleyemem ama bu orana yakın isabet etmiş olabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“30 MART’TA GAYRET EDELİM”
Konuşmasında adaylara ve aday adaylarına çağrıda bulunmak istediğini belirten Şahin, “Gelin 30 Mart seçimlerinde AK Parti olarak en önemli başarıları ortaya koyabilmek için birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için şuuruyla çalışalım ve gayret edelim. Aday yapamadığımız arkadaşlarımız bizim çok kıymetli mensuplarımızdır. Onlardan her zaman yararlanmak isteriz. İleriki noktalarda da onlar bizim kendilerinden istifade edecek kardeşlerimizdir ve onlarla güç bulduk, bundan sonra da onlarla güç bulmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“EVE HIRSIZ GİRDİ İDDİASIYLA, EVDE YANGIN ÇIKARMAK İSTEYENLER VAR”
“Bu seçimler sadece belediye başkanlarımızı seçeceğimiz bir seçim değil, il genel meclisi üyelerimizi, belediye meclisi üyelerimizi, muhtarlarımızı, azalarımızı seçeceğimiz bir seçim değil. Bunun ötesinde anlamlar içeren bir seçime doğru gidiyoruz” diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:
“Eve hırsız girdi iddiasıyla, evde yangın çıkartmak isteyenler var. Buna izin vermeyeceğiz. Bir kişi suç isnadıyla karşı karşıya gelmişse onun hesabını önce biz sorarız. Çünkü AK Parti olarak biz yolsuzluklarla mücadele ede ede geliyoruz, yoksullukla mücadele ede ede geliyoruz, yasaklarla mücadele ede ede geliyoruz. Bunu en iyi bizim görevdeki belediye başkanlarımız, geçmişte görevde bulunmuş belediye başkanlarımız bilir. Herhangi bir iddiayla karşılaştığında hükümetimiz ve tabii ki başta İçişleri Bakanlığımız her türlü iddianın üzerine gitmiştir. 4 bin civarında ön inceleme yapılmıştır. Bin 800 civarında soruşturma yapılmıştır. Bunun yüzde 40’a yakını AK Parti’li belediye başkanlarıdır. ‘O bizim partimizdendir göz yumalım, es geçelim’ böyle bir düşünce içerisinde, böyle bir uygulama içerisinde olmadık. Her türlü hukuksuzluk iddialarının, yanlışlık iddialarının üzerine samimiyetle kararlılıkla giden bir partiyiz.”

“30 MART YANGIN ÇIKARTMAK İSTEYENLERE BİR CEVAP OLACAK”
Seçimlere gidilirken, 1987 seçimlerinde olduğu gibi kimi partilerin davul partisi görünme ihtiyacı duyduklarını dile getiren Şahin, “87 seçimlerini hatırlayınız, davulu delen bir jaguar amblemi vardı bir partinin. Buna benzer yöntemleri kullanarak seçimde başarılı olacaklarını zannedenler var. 30 Mart akşamı yanıldıklarını göreceklerdir. Bu millet 11 yıllık AK Parti iktidarında onun icraatlarını görmüş, her seçimde oyunu artırarak destek vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki 30 Mart akşamı da bu görülecektir. Milletimize güveniyoruz ve inanıyoruz. 30 Mart yangın çıkartmak isteyen, ülkede istikrarı bozmak isteyenlere milletimizin vereceği çok çarpıcı bir cevap olacaktır” şeklinde konuştu.
Herkesin üzerine bu seçimlerde çok önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Şahin, milletle bütünleşeceklerini söyledi.
Şahin yaptığı açıklamaların ardından Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya ve Manisa illerinin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.
Adaylar açıklanırken salonu dolduranlar büyük bir çoşku yaşadı. Adayların isimlerini Mehmet Ali Şahin’in okumaya başlamasıyla adayları desteklemeye gelenler alkışlarla destek verdi.
Adayların açıklanmasının ardından Eskişehir’in üç ilçesinin adayının ise daha sonra açıklanacağını söyledi.