Siyaset Sanatçılardan ‘Reddediyoruz’ buluşması

Sanatçılardan ‘Reddediyoruz’ buluşması

24.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının oluşturduğu “Sanatçı Girişimi”nin dün Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği ‘Reddediyoruz’ etkinliği büyük ilgi ve yoğun katılıma sahne oldu.

Sanatçılardan ‘Reddediyoruz’ buluşması

Tıklım tıklım dolan salondan sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “AKP halka hesap verecek”, “Hasdal, Silivri onurumuzdur” sloganları yükselirken en güçlü alkışı da etkinliğe katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

Kılıçdaroğlu destek verdi
Tarık Akan, Edip Akbayram, Onur Akın, Orhan Aydın, Hakan Aysev, Rutkay Aziz, Bedri Baykam, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu, Cahit Berkay, Genco Erkal, Müjdat Gezen, Nejat Yavaşoğulları’nın da arasında bulunduğu çok sayıda sanatçı tarafından kurulan Sanatçılar Girişimi dün “Ferman Padişahın Ülke Bizimdir” sloganıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, geceye dair, “ Sanatçılar seslerini çıkartmak istiyorlar. Ben de bir siyasal partinin başkanı olarak onlara destek vermek için buraya geldim” dedi.

Kuvvetleneceğiz
Salona girişleri ile büyük alkış toplayan isimlerden biri de usta oyuncu Tarık Akan’dı. Akan “AKP Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, laik ve demokratik anlayışı ne kadar zedelerse biz o kadar kuvvetli olacağız”dedi. Ressam Bedri Baykam da şöyle konuştu: “Reddediyoruz, neyi reddediyoruz? Adaletsizliği, hukuksuzluğu, baskıyı, devlet şiddetini, üniversiteli gençlere reva görülen muameleyi ve Balyoz, Ergenekon davalarındaki her türlü kanıtlanmış hukuksuzluğu... ” Salonun ayakta alkışlayarak karşıladığı İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal da “Yalanların sonuna geldiler, her şey ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.