Siyaset ‘Seçim Kanunu’ Meclis’e geliyor

‘Seçim Kanunu’ Meclis’e geliyor

28.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, Cumhur İttifakı'nın seçim barajını yüzde 7'ye indiren, ittifak içi milletvekili dağılımını baştan aşağı değiştiren yeni "Seçim Kanunu" teklifinin görüşmelerine başlanacak.

‘Seçim Kanunu’ Meclis’e geliyor

Genel Kurul'da salı günü görüşmelerine başlanacak teklife göre, yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajı yüzde 7'ye indirilecek. İttifakın aldığı oy toplamı ülke barajını geçtiği takdirde, seçim çevrelerinde milletvekili hesabı ve dağılımı, ittifak içindeki her bir partinin o seçim çevresinde almış olduğu oy sayısı dikkate alınarak yapılacak.

Haberin Devamı

Cezalar arttırılacak

TBMM Adalet Komisyonu, "Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair

Kanun Teklifi"ni ele alacak. Teklifle; kadına karşı şiddette işlenen suçlara karşı caydırıcı cezalar getirilecek. Kadına yönelik hem yaralama hem de kasten öldürme eylemlerinde cezaların artırılması öngörülüyor.

Kadına yönelik şiddette iyi hal indirimi de kaldırılıyor. Ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulamaları ile teklifte yer alıyor.

Spor Yasası teklifi komisyonda

Bu hafta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda 60 maddelik “Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu”nda değişiklik öngören teklif görüşülecek. Teklifle; spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkıp anonim şirkete dönüşebilecek. Denk bütçe zorunluluğu getiren düzenleme ile kulüp başkanı ve yöneticileri, bulundukları dönemin borçlarından sorumlu tutulacak.