Siyaset Seçimde ve inançta adalet tartışıldı

Seçimde ve inançta adalet tartışıldı

28.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurultayın itinci gününde “Seçimde Adalet” ve “İnançta Adalet” başlıklı iki ana panel gerçekleştirildi. “Seçimde Adalet” ana paneline CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, TESAV Başkanı Erol Tuncer ile Oy ve Ötesi grubu adına Melek Demir katıldı.

Seçimde ve inançta adalet tartışıldı

1923 ve Gezi ruhu ile
Dün ayrıca Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz koordinasyonunda, “Başka Bir Avrupa Mümkün” başlığıyla bir çalıştay gerçekleştirildi. İngiltere İşçi Partisi Gençlik Kolları Başkanı Caroline Hill, Belçika Sosyalist Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Kasper Vanpoucke ve İtalya Sosyalist Partisi MYK üyesi Elisa Gamberdella’nın katılımıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Yılmaz, “Referandum sürecinde Türkiye’de iki kampanya vardı. Biri, tek bir adamın kampanyası, diğeri ise kolektif bir kampanya. O yüzde 49’u genişleteceğiz. İngiltere İşçi Partisi’nin Momentum isimli grubundan ilham alarak yüzde 49’u büyütmeliyiz. Corbyn, son seçimlerde kişisel karizmasıyla beraber gençliği sandığa ve İşçi Partisi’ne yöneltti. Türkiye’de çok şey değişti, değişmeyen tek şey Erdoğan’ın koltuğunu koruması ve kendisini tek adam olarak ilan etmesi. Bu memleketin yürekli, onurlu, cesur insanları var. 1923 ruhunu 1968’e, 1978’e ve Gezi gençliğine taşıyan bir ruhu temsil ediyoruz. Gençlik siyaseti gerçek bulmadığından dolayı katılmıyor. Türkiye’de gençliğin yüzde 50’sinin bu memlekete dair umudu var. Bu ülkenin ‘Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet’ sloganını defalarca haykıran gençleri var. Yarin yanağından gayri her yerde her şeyde hep beraber diyenlerin kazanabilmesini umuyoruz” ifadesini kullandı.

‘En güvenilir parti CHP’dir’

Çalıştayın Belçikalı katılımcısı Vanpoucke, “Mevcut Erdoğan rejimi, Atatürk değerlerinin, Kemalizmin ve laikliğin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. Türk kadınlarına, Belçikalı kadınların kazandığından 10 yıl önce oy kullanabilme hakkı tanınmıştı. Akademik özgürlük, medya özgürlüğü tüm dünyada mücadele ettiğimiz değerler arasında. Adalet Yürüyüşü’nde 1 milyondan fazla insanın yürümesi Avrupalıların büyük ilgi göstermesine neden oldu. Türkiye’de olan gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz, bu aynı zamanda Türkiye vatandaşlarının Avrupa’ya entegre olma olasılığını da kapatıyor. AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri düzeltebilmek için güçlü bir CHP’ye ihtiyacımız var, çünkü AB ülkeleri için CHP Türkiye’deki en güvenilir siyasi parti” ifadesini kullandı.
İngiliz katılımcı Hill ise Corbyn’in seçim kampanyasından örnekler verdiği konuşmasında, “Yeni iletişim yöntemleri kullandık ve yakın geçmişte aldığımız en yüksek oya ulaştık. Artık Theresa May’in gidip gitmeyeceğini değil ne zaman gideceğini tartışıyoruz. 10 yıllık muhafazakâr iktidarın sonlanacağını ve İşçi Partisi’ne güvenin arttığını görüyoruz. Bu seçimlerde radikal bir manifesto önerdik. Sosyal medyayı etkili olarak kullandık, videolar ve reklamlar aracılığıyla 10 milyonu aşkın insana ulaştık” değerlendirmesinde bulundu.

Hafıza Sokağı’nı açtı

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinasyonunda oluşturulan Hafıza Sokağı’nı dün açtı. Sokakta, faili meçhul cinayetlere kurban giden aydınların yanı sıra, adalet arayışı süren simgesel isimlerin fotoğrafları yer aldı.