Siyaset ‘Seçime yönelik yolsuzluk yapıldı’

‘Seçime yönelik yolsuzluk yapıldı’

10.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Seçime yönelik yolsuzluk yapıldı’

Soylu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

USULSÜZLÜK OLAYI: Büyükçekmece’deki olay seçime yönelik bir yolsuzluk, usulsüzlük olayıdır. Bu olayın anlaşılması seçim takvimi içerisinde AK Parti teşkilatlarının seçim kurullarına müracaatıyla meydana gelmiş.

AYRI BİR İŞ: 1 Ocak 2017’de biz yeni kimlik dağıtımına geçtik. Bugüne kadar 37 milyon kimlik verdik. Böyle olunca mevcut personeli artırmamız gerekti. O dönem, devlet kurumlarından ve belediyelerden, elinizde imkan varsa, elinizde boşta bulunan memur varsa, Valilikler kanalıyla bize gönderin dedik. Bütün Türkiye’de yapıldı ama Büyükçekmece’deki ayrı bir iş yaptı. Büyükçekmece’deki geldi oraya oturdu. Oradaki çalışmasını, taa 2019’da yapılacak bir seçime dayandırdı. Uzun zamandır bir hazırlık var. Bilgisayarın başında olan bir adam ve burada bir arsaya bir işyerine bir meskenin içinde oturmayan kişilerin oturmasını sağlabilecek bir anlayışı, bilgisayarla yapıyor. Bunu kimse anlayacak kabiliyette değil. Ancak, ya dedikodu olacak, ya biri gidecek benim evimde başka biri görünüyor, bu nasıl olacak diyecek. Seçmen listelerinin askıya çıkmasının temelinde bu vardır. Askıya çıktığı zaman itiraz süreci çercevesinde bir kısmını tespit ettiler. Ama ordaki zaman dilimi buna müsaade etmedi.

Haberin Devamı

OCAK’TA SORUŞTURMA BAŞLATILDI: Bu hukuki bir mesele oldu. Ocak ayından beri peyder pey devam ediyor. Ocak 2019’da tahkikat açılmış. Adli soruşturmayı açan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, idari tahkikatı yapan da biziz. İlk itiraz yapıldığını bir iki günlük süre vardı ve o kadar kişi tespit edilebildi ve onların kaydı da durduruldu.

BAHÇELİ’YE KATILIYORUM: Bu seçim hangi şekilde biterse bitsin, tartışması sürekli devam edecektir. Bu seçimin bu tartışmadan yoksun bırakılması için atılacak adımlar belli. Ben de Bahçeli’ye katılıyorum. Bu şekilde tekrarlanmasının, bu tartışmaları seçilecek kişileri de gölgede bırakmasını ortadan kaldıracaktır. Bu tartışma bir dahaki seçime de sirayet edecektir.