Siyaset Sezer, felçli PKK’lıyı affetti

Sezer, felçli PKK’lıyı affetti

15.04.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sezer, felçli PKK’lıyı affetti

Sezer, felçli PKK’lıyı affetti

Sezer, felçli PKK’lıyı affetti

ANKARA Milliyet

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Diyarbakır 1 No’lu DGM tarafından müebbet hapse mahkûm edilen Hurşit Aslan’ı, sürekli sakatlığı sebebiyle affetti.
Sezer’in Aslan’ın cezasını kaldırmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de dün yayımlandı. Karara göre, devletin hâkimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik faaliyet ve eylemlerde bulunmak suçundan, Diyarbakır 1 No’lu DGM tarafından müebbet ağır hapisle cezalandırılan ve cezası kesinleşen Aslan’ın, Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre saptanan sürekli sakatlığı nedeniyle cezası kaldırıldı.

Affedilince bayram yaptı
‘Cumhurbaşkanı mükemmel biri’
ÖZGÜR CEBE Mardin DHA
Belden aşağısı ve sol kolu felçli olduğu için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in özel affından yararlanan, müebbet hapis cezasına mahkûm PKK’lı Hurşit Aslan (33), Sezer’in mükemmel bir insan olduğunu belirtti.
Af kararını Mardin’in Kızıltepe ilçesinde oturan ağabeyi Mehmet Aslan’ın evinde öğrenen Hurşit Aslan, duygularını şöyle dile getirdi: "Gerçekten Cumhurbaşkanlığına layık bir insan. Siyaset yapmayı sevmeyen ve Cumhurbaşkanlığından anlayan biri. Sadece Cumhurbaşkanlığı değil, toplumsal sorunları anlayan ve görebilen hukukçu, dört dörtlük bir insan. Zaten kendisinden böyle bir beklentim olmasaydı, başvuru yapmazdım. Turgut Özal ve Süleyman Demirel dönemlerinde de mahkûmdum. Ancak o zaman af için başvurmak aklımın ucundan bile geçmedi. Umarım bir genel af için de çaba gösterir. Özgürlük güzel bir duygu. İnsanca yaşamak için üzerime düşen ne gerekiyorsa yapacağım."

Polis lojmanlarına saldırmıştı
1990’da PKK’ya katılan Hurşit Aslan, 1 Nisan 1991’de Mardin’in Derik ilçesindeki polis lojmanlarına saldırıda sol kolundan ve belinden yaralanarak yakalandı. Aslan, Mardin Devlet Hastanesi’nde ameliyat edildikten sonra Diyarbakır DGM’ye sevk edildi. Tutuklandıktan sonra da Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Diyarbakır 1 Nolu DGM’de bir yıl süren duruşmalara belden aşağısı ve sol kolu felçli olduğu için tekerlekli sandalyede katılan Aslan, önce idam, sonra müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



SİYASET