Siyaset SHP'den Türk Deniz Feneri hakkında suç duyurusu

SHP'den Türk Deniz Feneri hakkında suç duyurusu

11.09.2008 - 13:39 | Son Güncellenme:

.

SHPden Türk Deniz Feneri hakkında suç duyurusu

SHP İstanbul İl Başkanı Zafer Nuhoğlu ve parti üyeleri, Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na geldi. Nuhoğlu, “Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin, Almanya’daki dernekle olan ilişkisi aracılığıyla iktidar partisine ve bir TV kanalına para aktardığı kuvvetle muhtemeldir" dedi.

SHP İstanbul İl Başkanı Zafer Nuhoğlu ve parti üyeleri, Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere, bugün Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Suç duyurusu dilekçesinde şu iddialar yer aldı:
“Almanya’daki Deniz Feneri Derneği ile Türkiye’deki dernek arasında fiili bağlantı olduğu iddialarını, Türk Deniz Feneri Derneği yetkilileri itiraf etmiştir. Buna bağlı olarak Almanya’daki dernek aracılığıyla yoksul vatandaşlara yardım amacıyla toplanan paraların, şirketler ve kuryeler aracılığıyla Türkiye’ye aktarıldığı, bu paraların yardım amacıyla değil, amaç dışı olarak bazı yayın organlarının yöneticilerine ve şirketlere aktarıldığı Almanya’da görülen davanın içeriğinden anlaşılıyor. Bu durumda Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin, Almanya’daki dernekle olan ilişkisi aracılığıyla, iktidar partisine ve bir TV kanalına para aktardığı kuvvetle muhtemeldir."

NUHOĞLU CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRDI

Zafer Nuhoğlu, “Günlerdir basında, Almanya’daki Deniz Feneri Derneği’nin topladığı yardım paralarını, Türkiye’deki iktidar partisine ve bir TV kanalına aktardığı iddiaları yer alıyor. Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği ise, Almanya’daki bu dernekten kendisine yardım parası aktarıldığını, dolayısıyla aralarında fiili ilişki olduğunu kabul ediyor. Bu durumda Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin de, bu ilişki aracılığıyla iktidar partisine ve bir TV kanalına para aktardığı kuvvetle muhtemeldirö dedi.
Adaletin; zamanında ve herkes için eşit uygulanması, suçluların cezasız kalmamasıyla sağlanacağına dikkat çeken Nuhoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Kimse, insanlarımızın yardım duygularını siyasi amaçla kullanamaz. SHP olarak, bu iddiaların ciddiyeti karşısında Cumhuriyet Savcılarımızı göreve çağırarak, bugün itibariyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Doğan Medya Sahibi Aydın Doğan arasındaki tartışmayı da menfaatlerin çatışmasına bağlayan Nuhoğlu, “Buna rağmen, kimsenin halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSU İÇİN FATİH CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA YÖNLENDİRİLDİLER

Yaptıkları basın açıklamasının ardından, suç duyurusunu Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na veren SHP İstanbul İl Başkanı Zafer Nuhoğlu ve parti üyelerinin başvurusu kabul edilmedi. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na yönlendirilen parti üyelerinden Tülay Ateş, “Çıkan yeni genelge nedeniyle, İstanbul içi havale yapılmıyormuş. Bizden Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitmemiz istendi. Bizi beklettikten sonra, savcının bunu söylemesi manidardır, ancak söz konusu davamız için bugün Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağız" açıklamasını yaptı.