Siyaset ‘Şimdi başka bir film çeviriyorlar’

‘Şimdi başka bir film çeviriyorlar’

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz’da mesafe alamayanlar, Türkiye’yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. Ekonomiyle baskılarla kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin” dedi:

‘Şimdi başka bir film çeviriyorlar’

Yıldırım dün güne ATO Congresium’da düzenlenen, “8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi”nin açılışını yaparak başladı. Yıldırım’ın mesajları şöyle:
HEDEF YÜZDE 75: 15 yılda Türkiye her alanda gelişiyor. 2002 yılında Türkiye’nin 80 yılda geldiği nokta yüzde 95’in üzerinde karayoluna bağlı bir ulaşım. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Dünyanın hiçbir ülkesi yoktur ki karayolu ağırlıklı taşıma olmasın. Hedef orta ve uzun vadede yüzde 95’lerden yüzde 80’in altına geriletebilmektir. Tercihen yüzde 75 ideal olan ama bu 10 senede olmaz. Bölünmüş yollar yapılmasaydı şehirlerarası trafik de şehir içi, İstanbul ve Ankara trafiği gibi olacaktı. Havayolunda dört kat büyüme oldu. Demiryollarında hızlı tren ağlarının yaygınlaşması, mevcut demiryolu altyapısının yenilenmesiyle orada da büyüme oldu. O büyüme istediğimiz seviyede değil ama mesele, yolcu da dört katı geçti.
BEŞİKTEN MEZARA EĞİTİM: 2003’te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4 bine yakındı. Bugün de aynı. Neye rağmen? Trafikteki araç sayısı yüzde 130 arttı, 8 milyondan 21 milyona çıktı. Yolculuk miktarı üç kat arttı, 2 milyona yaklaştı. Kaza sayısı da arttı ama ölümlü kazalardaki sayı neredeyse sabit kaldı. Bu başlı başına ne demektir? Yılda ortalama 8 bin insanın hayatını kurtarmak demektir. Hedef, sıfır ölümlü kaza. Bazı ülkeler bunu başardı ama bizim önümüzde daha çok yol var. Çözüm ne? Eğitim, eğitim, eğitim. Beşikten mezara kadar eğitim.
BOŞUNA HEVESLENMEYİN: Türkiye büyük atılımlar içerisinde, bugünlerde Ovit’te, Zigana’da, Kop’ta, Cankurtaran’da, Eğribel’de de, söyledi zaten, hepsini ben söyleyecek değilim. 15 Temmuz’da mesafe alamayanlar, Türkiye’yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. ‘Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz’da beceremediğimiz işi sonlandırırız?’ Ekonomiyle baskılarla kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin. Bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Anafartalar’da ve Kut’ül Amare’de dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz.

Toros’u inceledi
Yıldırım, konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile fuaye alanındaki 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nin açılışını yaptı. Beraberindeki bakanlar ile sergiyi gezen Yıldırım, eski model Toros marka aracı bir süre inceledi.. Yıldırım, sergide yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü maketini de inceledi.

Haberin Devamı