Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen imzayı attı!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen imzayı attı!

02.05.2017 - 10:32 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye üye oldu. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan'ı Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. Salonda Uğur Işılak'ın seslendirdiği 2014 yılı seçim şarkısı olan 'Dombra' eşliğinde salona girdi. Üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye yeniden katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Başbakan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımızı kongrede  Genel Başkan adayı olarak teklif edeceğiz.979 günlük hasret vuslata dönüştü" dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen imzayı attı

Referandumda kabul edilen Anayasa değişikliğinin tanıdığı imkan çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye üye oldu. Erdoğan'ın, yine MKYK'da alınan kararla, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan olağanüstü kongrede AK Parti'nin genel başkanlığı görevini de yeniden üstlenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi'nin -2'nci katındaki Kongre ve Toplantı Salonu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye üyeliği için tören düzenlendi. Genel Merkez'deki tören için Beştepe'den çıkış yaptığı konvoyla AK Parti protokol kapısına eşi Emine Erdoğan'la gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve parti yöneticileriyle karşıladı.Kongre ve Toplantı Salonu'ndaki törende; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti yöneticileri ve kurucuları, MKYK üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı danışmanları yer aldı. AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay'a Cumhurbaşkanı Erdoğan için düzenlenen törene katılıp katılmayacağı sorulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da törende hazır bulundu.
ÜYELİK BEYANNAMESİNİ İMZALADI
Salona Uğur Işılak'ın seslendirdiği 'Dombra'şarkısı ile giren Erdoğan, partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende üyelik beyannamesini imzalayarak, "beşinci çocuğu" olarak nitelendirdiği partisine 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü.Okunan İstiklal Marşı'nın ardından Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

Haberin Devamı

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen imzayı attı

Reuters Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşünü bu fotoğrafla duyurdu.

GÖZYAŞLARINI TUTUMADI

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olması nedeniyle düzenlenen törende kürsüye gelirken gözyaşlarını tutamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başbakan'ın konuşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen imzayı attı

BAŞBAKAN YILDIRIM: HASRET BİTTİ, VUSLAT GERÇEKLEŞTİ

Başbakan Yıldırım millit liderini partisiyle buluşturdu diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:
Beklenen gün geldi. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Bize bu yolu açan milletimize teşekkür ediyoruz.Türkiye'nin konuşarak, uzlaşma ile çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Bundan sonra da istişare mekanizmalarını aktif kullanarak daha iyi bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Bundan zerre kadar endişem yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımızı kongrede genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Karar kongere üyelerimizindir. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Değerli hanımefendi, değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Konuşmamın başında geçtiğimiz cuma günü kesin sonuçların açıklandığı 16 Nisan halk oylamasının tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 16 Nisan 2017, Cumhuriyetin ilanı kadar iftiharla hatırlanacak son derece önemli bir gün. Bugünü anlamlı kılan aziz milletimizin iradesiyle, demokrasiyi kurumsal hale getirdik. Bunun için büyük bir kararlılıkla sandığa giden milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. 1 Mayıs'ı büyük bir coşku ile bayram havasında geçirdik. Bütün sendika kurum ve yöneticilerine sağduyulu davrandıkları için teşekkür ederim. Güvenlik güçlerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye'nin konuşarak çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Çalışanlarımızın her türlü beklentisine kulak verdik bundan sonra da daha iyi bir Türkiye'yi kurmak için birlikte mücadele edeceğiz.?

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANIMIZA TEKLİFİMİZİ SUNACAĞIZ

Haberin Devamı

Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Milletin adamı millete hizmetin adresine milletin onayı ile bugün dönüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı aramızda görmekten mutlu olduk evinize hoş geldiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine hoş geldiniz demeye de gerek yok. Bu şarkı burada bitmez diyerek millete hizmet yolunda sefere çıktığımız 14 Ağustos tarihi kadar sevinçliyiz. Milletin kurduğu, rotasını milletin çizdiği AK Parti bugüne kadar milletin verdiği talimat dışına hiç çıkmadı. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın AK Parti'ye dönmesinin önündeki engeli tamamen kaldırmıştır. Millet partisini lideriyle buluşturmuştur, hayırlı olsun, mubarek olsun. AK Parti olarak 21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapma kararı verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Şüphesiz kararı kongre üyeleri verecek şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bugün bir büyük mutluluğu yaşıyoruz. Geçmiş 15 yılda elde edilen tarihi başarıların ardından Türkiye'nin geleceğini inşa etmek üzere bugün yeniden saflarımızı sıklaştırıyor, gücümüzü tazeliyoruz."

Haberin Devamı

2014'TE BIRAKMIŞTI

10 Ağustos 2014'te halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti. Olağanüstü büyük kongrede, partisine, "Adalet ve Kalkınma Partisini yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum. Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla." sözleriyle veda etmişti.

57 YIL SONRA YENİDEN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI

Türkiye'de 1961 Anayasası ile cumhurbaşkanlarının partileriyle ilişiklerinin kesilmesi hükmü getirildi. 1982 Anayasası'nda da bu hüküm korundu. 6 Nisan'da yapılan halk oylamasının ardından anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanının parti üyeliğinin önündeki engel kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AK Parti üyesi olmasıyla Türkiye'de 57 yıl sonra partili cumhurbaşkanlığı da tekrar başlayacak. Türk siyasi tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı, CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hem parti genel başkanlığı hem de cumhurbaşkanlığı yaptı. Atatürk'ün ölümünün ardından CHP'nin başına geçen İsmet İnönü de 1950 yılına kadar hem genel başkanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevini birlikte yürüttü. Demokrat Partinin iktidara gelmesiyle birlikte Celal Bayar cumhurbaşkanı seçildi. Bayar, Demokrat Parti Genel Başkanlığından ayrıldı fakat parti üyeliğinden ayrılmadan cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilmesinin ardından sadece parti üyesi olarak değil parti genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.