Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet adamlarından peş peşe 'geçmiş olsun' telefonları

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet adamlarından peş peşe 'geçmiş olsun' telefonları

08.02.2022 - 18:29 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve eşi Emine Erdoğan'a 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmak üzere telefonla arayan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdülrahman El Burhan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Libya Millî Birlik Hükûmeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ve Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi ile görüştü.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğana devlet adamlarından peş peşe geçmiş olsun telefonları

Cumhurbaşkanığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu mesaja, "Gösterdiği nezaket için Abu Dabi Veliaht Prensi Sayın Şeyh Muhammed Bin Zayed’e şahsım ve Emine Hanım adına şükranlarımı sunuyorum." şeklinde cevap verdi.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdülrahman El Burhan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral El Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Haberin Devamı

Libya Millî Birlik Hükûmeti Başbakanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Millî Birlik Hükûmeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede; Libya Başbakanı Dibeybe, Kovid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için "geçmiş olsun" temennilerini iletti. Erdoğan bu mesaja karşılık olarak, "Telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Libya Millî Birlik Hükûmeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’ye şükranlarımı sunuyor, Libyalı kardeşlerime selamlarımı iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için "geçmiş olsun" dileklerini iletti.