Siyaset ‘Spor diplomasisi önemli bir güç’

‘Spor diplomasisi önemli bir güç’

07.08.2019 - 08:19 | Son Güncellenme:

1. Büyükelçiler Konferansı kapsamında düzenlenen “Sağlık ve Spor Turizmi” başlıklı panelde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşma yaptı.

‘Spor diplomasisi önemli bir güç’

Sporun gücünü kullanarak ilişkileri geliştirme yönünde sağlam adımlar atmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Küresel dünyada, bugün artık devletler attıkları adımları etkin bir halkla ilişkiler yaklaşımıyla planlıyor. Bu bağlamda spor ve spor diplomasisi çok önemli bir yumuşak güç olarak değerlendirilmeli ve ülke olarak adımlarımızı bu anlayışla atmalıyız. Spor diplomasisi sayesinde bir ülkenin yetiştirdiği sporcusundan antrenörüne, hakeminden uluslararası spor teşkilatlarında görev alan temsilcilere kadar bütün unsurlar, uluslararası alanda sahneye çıkmaktadır. Spor turizmini bir itici güç olarak çok önemsediğimizi de ifade etmek istiyorum” dedi. Sağlık Bakanı Koca ise “Sağlık turizminde 2023 hedeflerimiz 1.5 milyon sağlık turistine hizmet sunmak ve medikal turizm gelirimizi 5 katına çıkarmaktır. Her bölge için hedef belirledik. Asya’da Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Orta Doğu’da Bahreyn, Irak, Katar, Avrupa’da İngiltere, Almanya ve Belçika operasyonlarımızı yoğunlaştıracağımız hedef ülkelerdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Spor diplomasisi önemli bir güç’

Çavuşoğlu’na sürpriz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için sürpriz pasta hazırlatarak doğum gününü kutladı. Ersoy ve Çavuşoğlu, 11. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla büyükelçiler onuruna verilen akşam yemeğinde konuştu. Ersoy, konuşmaların ardından basına kapalı bölümde büyükelçilerin sorularını yanıtladı. Edinilen bilgiye göre Ersoy, toplantı sonrası Çavuşoğlu’na ‘dogum günü’ sürprizi yaptı. Ersoy’un talimatıyla hazırlatılan pastaya üfleyen Çavuşoğlu, Ersoy’a ve büyükelçilere teşekkür etti. AA