Siyaset ‘Suriye’deki zat yerini korumaya çalışıyor’

‘Suriye’deki zat yerini korumaya çalışıyor’

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Programı’na katıldı.

‘Suriye’deki zat yerini korumaya çalışıyor’

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DÜNYA HIRSIN ESİRİ: Hz. Mevlana, karamsarlık bulutlarının ufukları kapladığı, Moğol istilasının medeniyetimizi tehdit ettiği bir dönemde yaşamıştır. Bugün de maalesef insanlık çatışmanın, vahşetin ve doymak bilmeyen bir hırsın esiri durumundadır. Komşumuz Suriye’de yaklaşık 8 yıldır devam eden zulüm, her gün yeni canlar almaya devam ediyor. 1 milyon Müslümanın katledildiği Suriye’de hala Suriye’nin başındaki zat, yerini korumanın mücadelesini veriyor, birileri de onun yerini korumasına destek veriyor. Yemen’de milyonlarca çocuk, ihtiraslarının esiri olmuş Filistin’de işgal, Libya’da kaos, Somali’de açlık, Afganistan’da terör ve istikrarsızlık bir veba gibi yayılıyor. Asırlardır ilim aşıklarının mesken tuttuğu İslam şehirlerine bugün DEAŞ, PKK, FETÖ, Boko Haram gibi proje örgütler musallat oldu. Öldürmekten, katletmekten, yakıp yıkmaktan başka hiçbir kutsalı olmayan bu modern dönem haramileri, tüm çirkeflikleriyle hayat damarlarımıza hamle yapıyor.

Haberin Devamı

ŞEYTANİ DÜZEN: Farklılıklarımızı taşıyan meşrep ve mezheplerimiz üzerinden bizi birbirimize kırdırarak birileri şeytani düzenlerini idame ettirmeye çalışıyor. Müslümanlar, kardeş kavgasına tutuşurken çıkarlarına tapan menfaatperestler, ceplerini doldurmanın, cirolarını şişirmenin, kârlarına kâr eklemenin mücadelesini veriyor. İnsanı insanın kurdu olarak gören anlayış, maalesef insanlığın hem bugününü hem de geleceğini tehdit etmektedir. İslam dünyası olarak içinden geçtiğimiz bu sancılı dönemde, Hz. Pir’in insanın ilahi aşkı ahlak ve erdemi merkeze alan kutlu tavsiyelerine her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyoruz. Zira Hz. Mevlana’nın öğretisinin özü eşyaya esir olmamak, insanı yüceltmek, çatışmayı değil dayanışmayı esas almaktır. Bunu başardığımızda tüm tuzakları bozacağımıza, İslam dünyasına giydirilmek istenen kefeni hep birlikte yırtıp atacağımıza inanıyorum.