SiyasetTalat protestonun nedenini anlamadığını söyledi

Talat protestonun nedenini anlamadığını söyledi

30.09.2009 - 10:19 | Son Güncellenme:

.

Talat protestonun nedenini anlamadığını söyledi

ABD dönüşü geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Lefkoşa’ya gitmek üzere Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) uçağına bindiği sırada, kendisi yüzünden bekletildiklerini öne süren yolcuların alkışlı ve ıslıklı protestosuna uğrayan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bugün saat 07.15'de THY uçağıyla KKTC'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Talat, 20 dakika erken geldiği Atatürk Havalimanı'nda uçağına binmeden önce Devlet Konukevi’nde yaptığı açıklamada, yaşanan protesto için, “Dün uçağa binmedim. Öyle bir protesto olduğu doğrudur ama ayrıntısını bilmiyorum. Hava yolları kendisi değerlendirecek” dedi.

ABD’deki temaslarını tamamladıktan sonra dün sabah THY uçağı ile bir saatlik gecikmeyle saat 11.10'da İstanbul’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat 09.00'kalkması gereken, ancak arızalı olduğu için bekletildiği bildirilen KTHY uçağına girmişlerdi. Ancak Talat ve eşi burada beklemedikleri bir sürprizle karşılaşmışlar ve uçağın kendileri tarafından bekletildiğini öne süren yolcuların protestoları üzerine, yerlerine oturmadan uçaktan inmişlerdi.

Bazı yolcular, Kıbrıs Türk Hava Yolları tarafından Turkuaz Havayollarından kiralanan uçak kalkmadan önce, kaptan pilot tarafından, “Sayın Cumhurbaşkanı Talat gelir gelmez kalkacağız” şeklinde anons yapıldığını öne sürdüler.