Siyaset Tarabya Köşkü'nde "kritik" görüşmeler

Tarabya Köşkü'nde "kritik" görüşmeler

25.07.2013 - 00:51 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin Suriye sınırının Kürt bölgesinde PKK'nın uzantısı PYD'nin hakimiyet sağlaması ile çözüm süreci çerçevesinde yaşanan sorunlar ile Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren diğer konuların devleti geçirdiği "kısmi alarm" durumu sürüyor

Tarabya Köşkünde kritik görüşmeler

Geçen hafta Devlet Günü çerçevesinde Ankara'da bir dizi görüşmede bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu görüşmelerini bu gün de İstanbul'daki yazlık Köşkü'nde sürdürecek. Gül; perşembe günü olan "Devlet Günü" çerçevesinde stratejik mahiyet taşıyan mutad görüşmelerini bugün İstanbul'daki Tarabya Köşkü'nde yapacak.

Haberin Devamı

Ankara'ya dönmüştü
Suriye sınırında yaşanan olağanüstü gelişmeler ve Ankara'nın gündemindeki diğer önemli konular üzerine Gül, İstanbul'daki yazlık çalışma programına ara vererek geçen hafta Ankara'ya dönmüştü. Gül, geçen hafta perşembe günü Devlet Günü çerçevesinde Ankara'da önemli görüşmelerde bulunmuştu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşen Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etmişti. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile de üçlü görüşme yapmıştı. Bu görüşmede; çözüm sürecinde gelinen aşama, Türkiye'nin Suriye sınırındaki olağanüstü gelişmeler ve 1 Ağustos'ta başlayacak Yuksek Aseki Şura gündemi ele alınmıştı.

Tarabya Köşkü hareketlenecek
Türkiye'nin Suriye sınırında yaşanan önemli gelişmeler, çözüm sürecinde oluşan yeni durumlar, 1 Ağustos'ta yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısının hassas gündemi; bugün "Devlet Günü" çerçevesinde yapılacak mutad görüşmeleri de gündemde öne çıkardı. Pazartesi günü yeniden İstanbul'a dönerek, yazlık çalışma programına dönen Gül, bugün Tarabya Köşkü'nde önemli görüşmelerde bulunacak. Gül, bugün saat 12:00'de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek. Saat 13:00'te Hindistan Dışişleri Bakanı Salman Khurshid ve Beraberindeki Heyeti kabul edecek olan Gül, saat 15:00'te Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'dan, Suriye'deki gelişmelerle çözüm sürecinde yaşanan durum konusunda kapsamlı istihbari bilgi alacak.
Gül, saat 16:00'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşerek, bölgesel gelişmeleri askeri ve stratejik açıdan değerlendirecek. Gül, saat 17:45'te Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul ederek, Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili gelişmeler konusunda görüşmede bulunacak. Gül, saat 19:00'da ise Harp Akademileri Komutanlığı 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılacak.