Siyaset TBMM başkanı Şahin'den iş istediler

TBMM başkanı Şahin'den iş istediler

07.06.2011 - 14:11 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den şehit aileleri çocukları, işsiz gençler ise kendileri için iş istedi. Şahin, devlet ve özel sektör kuruluşlarının talimatı ile işçi almadığını belirtti.

TBMM başkanı Şahinden iş istediler


Seçim bölgesi Karabük'te çalışmalarına devam eden Şahin, bugün Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi'ni ziyaret etti. Oğlu Coşkun Ceylan'ın Hakkari'de askerlik yaparken kaza kurşunu ile hayatını kaybettiğini, oğlunun şehit statüsünde gösterilmediğini söyleyen Nurhan Ceylan, birlikte geldiği oğlu Seçkin Ceylan'a iş istedi. Şahin savaşırken yada terörle mücadele sırasında hayatını kaybedenlerin dışında hayatını kaybeden askerleri yasaların şehit saymadığını belirterek, "Geçenlerde bir asker cinnet geçirdi, iki arkadaşını vurdu. Yasalarımız bu durumlarda hayatını kaybedenleri şehit saymıyor. Şehit saymayınca da onların yakınlarından herhangi birine de iş veremiyoruz. Yakınlarına maaş da bağlanmıyor. Yasalar böyle ama değişmesi lazım. Milli Savunma Bakanlığı'nın herhangi bir hazırlığı bu konuda gelmedi şimdiye kadar" dedi.

Şube başkanı Sabri Özdemir ise Kardemir'e işçi sokamadıklarını, kendilerine yardımcı olunmasını isteyince, Şahin, "Özel sektör işçi alır almaz, kendi bilecekleri iştir. Benim emrimle, talimatımla hareket edecek kuruluş değil orası" diye konuştu.

Şahin'in dernekten ayrılacağı sırada, Ankara'dan geldiklerini ve işsiz olduklarını söyleyen Şerife ve Murat Yalçın çifti de iş istedi. El sanatları öğretmeni olduğunu ve 4 yıldır atamasının yapılmadığını ifade eden Şerife Yalçın, eşinin ise meslek yüksek okulu mezunu olduğunu söyleyerek, "Bize ön ayak olmanızı istiyoruz. Özel sektör olur, her iş olur, en azından bir iş. Kendi bölümümüzü yapabileceğimiz bir iş" dedi. Şahin'in, "Peki beni görünce neden hepinizin aklına iş geliyor?" diye sorması üzerine Şerife Yalçın, "Başka çaremiz yok. Özel sektöre, her yere başvuruyoruz ama hiç bir yerden cevap gelmiyor" diye cevap verdi. Şahin ise, "Devlet, özel sektör kuruluşları bana başvurarak 'işçi ihtiyacımız var, bana gönderin' falan demiyor. Siz bulacaksınız iş yerini veya işçi arayan birini. Eğer benim aracı olmam sizin işinize yarayacaksa yardımcı olurum. Benim şu anda envanterimde işçi arayan iş yerleri ile ilgili herhangi bir doküman falan yok. Yani işçi arayan yerler bana bildirmiş değiller. Devlet işine girmenin de yolu yordamı bellidir zaten" dedi.

Şerife Yalçın, 36 yaşında olan eşinin KPSS'den 75 puan aldığını belirtmesi üzerine, Şahin, "Size şurada falan yerde iş var gidin, hemen başlayın deme imkanım yok şu anda" dedi. Murat Yalçın halk eğitim merkezlerine ilkokul mezunlarının torpille işe alındığını ifade ederek, "Arkasında bir milletvekili olan kişi gidiyor başvurusunu yapıyor işe giriyor" diye konuşunca, Şahin, "Öyle arkasına milletvekilini alıp işe giren hakkında bilgim yok. Ama sizde bana geldiniz bakın. Sizde benim aracılığımı istiyorsunuz. Siz yine bana özgeçmişinizi yazıp verin" diye konuştu.