Siyaset TBMM Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar: Avrupalı muhataplarımız o ifadeleri söylemedi'

TBMM Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar: Avrupalı muhataplarımız o ifadeleri söylemedi'

12.10.2016 - 18:07 | Son Güncellenme:

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, "Avrupalı muhataplarımız 'Türkiye’nin adım atması gereken konular, 72 kriter belirlendi, bunları tamamlayamadınız. Üyelik başvurunuzu çekin' şeklindeki ifadeleri kullanmadı" dedi.

TBMM Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar: Avrupalı muhataplarımız o ifadeleri söylemedi

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, AB Bakan yardımcısı Ali Şahin ve Komisyon üyelerinden müteşekkil bir heyet ile Brüksel’e yapılan ziyaret konusunda açıklama yaptı.Gülpınar yaptığı yazılı açıklamada, ’’Muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin de yer aldığı ziyarete ilişkin görüşme tutanakları incelendiğinde, söz konusu haberde yer alan ve Avrupalı muhataplarımıza atfedilen ifadelerin görüşmelerde kullanılmadığı görülmektedir’’ dedi.

Haberin Devamı

Gülpınar açıklamasında şunları dile getirdi: “OHAL süreci devam ederken, AB üyelik müzakerelerine yönelik aslında çok fazla bir konu yok. Avrupa’da da OHAL uygulanıyor ama sizin ülkenizdeki gibi görevden alma, okul kapatma yetkisi yok, Avrupa’daki OHAL, yalnızca güvenlikle ilgili konuları içeriyor “Türkiye’nin adım atması gereken konular, 72 kriter belirlendi, bunları tamamlayamadınız. Bunun altında imzanız var ancak hâlâ tamamlayamadınız, Gülen darbeyi gerçekleştirip iktidara gelseydi, sizden farklı ne yapacaktı?Üyelik başvurunuzu çekin” şeklinde ifadeleri kullanılmadı, sadece bizim de Brüksel’deki basın toplantısında ifade ettiğimiz gibi, Türkiye-AB ilişkilerinin, ilerde şekillenecek olan Türkiye-İngiltere ilişkileri minvalinde yürütülebileceği gibi bir fikir beyan edildi.Son olarak, haberde iddia edilen “aşırı sağ bir parlamenter ile görüşüldüğü” ve “ziyarette gerginlik yaşandığı” şeklindeki bilgiler de gerçeği yansıtmamaktadır’’