Siyaset Tezcan: Yeterli imzaya ulaşılamaz

Tezcan: Yeterli imzaya ulaşılamaz

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için delegelerden imza toplamaya başlamasına ilişkin olarak, “Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması tüzük emridir. Ancak bizim edindiğimiz izlenim, bu imzanın toplanamayacağı yönündedir” yorumunda bulundu.

Tezcan: Yeterli imzaya ulaşılamaz

Tezcan, partisinin MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü olduğunu anımsatan Tezcan, “İki yıl önce parlamentoda üzerimize bombalar atılırken, hain darbe girişimine karşı hep birlikte kararlı bir direniş gösterdik. Beklentimiz bu güçlü direnişten güçlü birlik ve beraberlik çıkarmaktı. Oysa iktidar, her zaman olduğu gibi milleti bölen açıklamalar ve tutumlarla bir yeni siyasi fırsat yaratma peşine düştü. Ne yazık ki bu fırsat 20 Temmuz OHAL darbesiyle heba edildi ve bunun üzerine tek adam rejimi inşa edildi” dedi.

Haberin Devamı

‘Kriz üretecek’

12 ayrı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandığını belirten Tezcan, “Devlet tek bir kişinin iki dudağı arasında şekillendirilmektedir. Bu tek adam rejiminin fotoğrafıdır. TBMM’nin yetkilerine tek adam tarafından tecavüz edilmektedir. TBMM’nin yetkileri gasp edilmektedir. Tek adam rejimi kriz üretmeye aday bir rejimdir. Bu sistem, kriz üretecek bir sistemdir. TBMM derhal olaya el koymalıdır. Milletvekilleri yasama yetkisine sahip çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘Sürekli OHAL’

Tezcan, TBMM’nin bu hafta önemli bir konuyu görüşeceğini belirterek, “OHAL’den sonra, bir sürekli OHAL durumu düzenleyecek bir yasa ile karşı karşıyayız. Biz buna, ‘sürekli OHAL yasası’ diyoruz. Burada OHAL’in kalkmadığını tam aksine kalıcılaştırıldığını görüyoruz. Terörle mücadele gerekçesi hukuksuzluğun bahanesi olamaz” dedi.

Haberin Devamı

Kurultay talebi

Tezcan, parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlamasıyla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

“Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması bir tüzük emridir. Ancak bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönündedir. Çünkü parti tabanının önemli bir bölümü, şu anda olağanüstü kurultayın doğru olmadığını, uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor ve kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok. Yeterli sayıya ulaşıp ulaşamayacağını 15 gün içinde görürüz. Bizim edindiğimiz izlenim ulaşılamayacağı yönündedir.”