Siyaset Topbaş: Kılıçdaroğlu hafiyelik yapsın

Topbaş: Kılıçdaroğlu hafiyelik yapsın

02.02.2009 - 15:08 | Son Güncellenme:

.

Topbaş: Kılıçdaroğlu hafiyelik yapsın

Kuyumcukent'te kat mülkiyet tapularını bir törenle sahiplerine takdim eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"MAALESEF BURADA ENGELLENİLDİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 4. Levent'teki eski İETT garajında, plan tadilatına gidilerek yapılacak olan 'Dubai Towers-Dubai Kuleleri'nin olası inşaatıyla ilgili Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı anımsatılan Topbaş, "Hala gelir bekliyoruz. Çünkü bu gelir İstanbul ulaşımında harcanacak diye özellikle söylemiştim. Ama ondan önce çok daha yoğunluklu yapılar yapılmış olmasına rağmen, yani bu arazinin emsalinden çok daha fazla o zaman duyarlılığını göstermeyenler buna biraz daha farklı tavırlar koydular. Diğer yönden belediye olarak bununla ilgili hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. Topbaş, Dubai Towers'la ilgili olarak karşı taraftan belediyenin herhangi bir karşılık alıp almadığına yönelik soru üzerine, "Tabi ki, ihalenin gereği olarak onlar bir miktar teminat yatırıp öyle giriyorlar, o teminatı hala tutuyoruz" dedi. Teminat miktarının, dava sonuçlanıncaya kadar tutulduğunu anlatan Topbaş, "Ama satış bedeli bizim Türk parası olarak 1 katrilyon 156 trilyon çok ciddi bir para bu, hem bu keş bir para. Kasamıza girseydi bugün alınacak mesafe ortadaydı ve maalesef burada engellenildi" diye konuştu.


HAMDOLSUN BİZİM ALNIMIZ AÇIK BAŞIMIZ DİK

Topbaş, şu anda inşaatı devam eden 54.5 kilometre hat olduğunu ifade ederek, 82 kilometrenin ise ihale aşamasına getirildiğini bildirdi. Bu hatları detaya girmeden açıkladığını söyleyen Topbaş, "Çünkü CHP'nin İsanbul adayı bizim internet sitemizden bakıp '100 diyecektim 80 dedim' diye bizim yaptığımız çalışmalardan bahsediliyor ki, bu 82 kilometrelik hattın deprem riski bulunan bir şehirde, etütleri, sontaj çalışmaları, planları işlenmesi, DPT'nin bunu kabullenmesi 3 yılımızı aldı. Öyle bugün yaptım, yarın karar verdim, atacağınız adımlar değil. Bizim yaptığımız hazırlıkların üzerine konmak üzere böyle bir beyanatlarda bulunduğunu görüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, kendine rakip olarak Başbakanı göstermesinin sorulması üzerine Topbaş, "Hiçbirşey söylemeye gerek yok. Zaten öyle bir ifadeyi kullananın bu ifadesine cevap bile vermeye değmez. Herkes kendi işine baksın" diye konuştu. Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik elinde dosya bulundurduğunu söylemesine ilişkin ise, "Hamdolsun bizim alnımız açık başımız dik. Özellikle şunu söyleyeyim, dokunulmazlığımız yok bizim. Dosyası olanlar bugün saklamakla da suç işliyorlar demektir. Alıp savcılığa götürüp, yargıyı bilgilendirmeleri gerekir. Yargıda işlemini yapar" dedi. Topbaş şunları kaydetti: "Dün sahil güvenlik teknesini kullandım. Partimin bu propaganda sürecinde seçimle ilgili çalışmalarda özel araçla, ama hala son güne kadar belediye başkanıyım, belediye başkanlık görevimi de yaparken, tabi ki kamu araçlarını kullanacağım. bu niye birilerinin kimyasını bozuyor anlamak mümkün değil."

ÇANKAYA ÇAMUR DERYASI

Ekrem Tosun'nun kim olduğuna yönelik bir soru üzerine Topbaş şunları söyledi: "Şu anda bir yerel seçim var. O dediğiniz şahsı ben hatırlamıyorum. Bütün siyasi partilerin adayları kent adına neler ortaya koyabileceklerini söylemeleri gerekir. Büyük bir zat-ı muhterem şimdi rahmetli yıllar önce bize şu tavsiyede bulundu, 'Bir yerlere gelmek için başkalarını karalamak yerine, kendinizi sevdirmeye çalışın' dedi. Geçimişte biz hatırlarız karikatürize olmuştur Kayseri'ye liman yapmak ifadeleri, bunlar böyle hayallerle, umutlarla, kürsülerde bu insanlara neler yapılacağı vaatleri vardı. Şimdi maaşlardan bahsediyorlar, ya öğrencinin bursunu kestiren insanların zihniyeti nasıl maaş dağıtacağım diye, hangi kaynaktan, uçuk kaçık şeylerle, proje yok. Çankaya'ya gidin, bizim şimdi oradaki adayımız diyor ki, gelsinler, medya Çankaya'yı görsünler. Çankaya çamur deryasi diyorlar, Çankaya merkezinin dışındaki arka mahallelere gidin diyorlar böyle. Yolsuzluk orada. Bakın AKP kendi belediye başkanlarından iki tanesinş görevden aldı, yargıya verdi, partiden ihraç etti. Tabi insan mesleğinin ufkuyla, boyutuyla, algısıyla bakar. CHP'nin İstanbul adayı da müfettiş, işte herşey septik, şüpheyle bakıyor. Bu bardak niye böyle duruyor diye bir şüphe var. Ona böyle bir pertavsız vermek lazım, tık tık tık böyle hafiyelik yapsın."