Siyaset Trafik karmaşası Ahmedinejad'ı da üzdü

Trafik karmaşası Ahmedinejad'ı da üzdü

15.08.2008 - 07:21 | Son Güncellenme:

Basın toplantısında alınan güvenlik önlemlerine değinen Ahmedinejad sıkıntılardan üzüntü duyduğunu söyledi.

Trafik karmaşası Ahmedinejadı da üzdü

Iran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, İstanbul ziyareti nedeniyle yolların kapatılmasından dolayı halkın zor durumda kalmasından “üzüntü" duyduğunu belirterek “Ancak ben burada misafirim. Ben Tahran’da yollarına kapatılmasına izin vermiyorum" şeklinde konuştu. Ahmedinejad, “Türk halkından özür diliyorum" dedi.

Haberin Devamı


Mahmut Ahmedinejad, Sultanahmet’de Cuma namazını kılmadan önce düzenlediği basın toplantısında kendisine gösterilen misafirperveliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk halkına teşekkür etti. Türkiye ile doğalgaz ve elektrik gibi konularda önemli anlaşmaların yapıldığını ve bu anlaşmaların yakın bir süre içinde gerçekleşeceğini ifade eden Ahmedinejad, doğalgaz ve petrol gibi yatırımların zaman aldığını kaydetti.


“TAHRAN’DA YOLLARIN KAPATILMASINA İZİN VERMİYORUM"

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ziyareti nedeniyle İstanbul’da alınan ve tepkiye neden olan sıkı trafik önlemleri konusunda ne düşündüğü sorulması üzerine, “Evet, ben de duydum ve çok üzüldümö dedi. Çok sayıda insan ve turistin zor durumda kaldığını ifade eden Ahmedinejad, “Ancak ben burada misafirim. Ben Tahran’da yolların kapatılmasına izin vermiyorumö şeklinde konuştu. Bu tür önlemlerin terör tehdidi nedeniyle alındığını belirten Ahmedinejad, “Türk halkından özür diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

HANGİ YOLLAR KAPALI

Ahmedinejad'ın ziyaretini sürdürdüğü İstanbul'da, bazı yollar kapatıldı.

Ahmedinejad'ın ziyaretini sürdürdüğü İstanbul'da, bazı yolların geçici ve kısa süreli olarak araç trafiğine kapatılacağı bildirildi.

İşte o güzergahlar:
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik ve güvenlik önlemleri çerçevesinde, geçici ve kısa süreli olarak Cuma günü trafiğe kapatılacak olan yol güzergahlar ve saatleri şöyle:

''-11.30-11.45 saatleri arası: Çırağan Sarayı-Beşiktaş Meydan-Dolmabahçe-Kabataş-Fındıklı-Karaköy-Galata Köprüsü-Sarayburnu bölümü.

-15.00-15.15 saatleri arası: Sarayburnu-Galata Köprüsü-Karaköy-Fındıklı-Kabataş-Dolmabahçe-Beşiktaş Meydan-Çırağan Sarayı bölümü.

-19.00-19.15 saatleri arası: Çırağan Sarayı-İnönü Stadı-Dolmabahçe-Ceylan Otel bölümü.

-21.00-21.15 saatleri arası: Ceylan Otel-İnönü Stadı-Dolmabahçe-Barbaros Bulvarı-Zincirlikuyu E-5 katılım-Çağlayan-Okmeydanı-Haliç Köprüsü-Tünel-Topkapı-Merter-Bahçelievler-Bakırköy-Çobançeşme ve Atatürk Havalimanı bölümü.''

SULTANAHMET'TE SANKİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR

Haberin Devamı

 Sultanahmet meydanında sabahın erken saatlerinden bu yana sanki sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Meydan çevresindeki yollarda araç yok. Tramvay çalışıyor. Ancak polislerin gözetimi altında. Duraklar ve tramvay güzergahı polis kordonu altında.
En sıkı güvenlik önlemi ise konuk devlet başkanının cuma namazını kılacağı Sultanahmet camii ve çevresinde yaşanıyor.
Caminin girişindeki alana tek bir sivil bile alınmıyor.
Haberciler ise bulundukları yerden kıpırdatılmıyor. Turistlerin uğrak yeri Ayasofya meydanı da tamamen polis kordonuyla çevrilmiş durumda. Turistler yine polislerin gözetiminde ayasofya'ya girip çıkabiliyor.
Esnaf da olağanüstü güvenlik önlemlerine ayak uydurmaya çalışıyor. Büfeler kapalı. Bazı restoranlar açık ama bomboş.
İran devlet başkanı ahmedinejad basın toplantısının ardından cuma namazı için sultanahmet'e gelecek. Topkapı sarayı ziyaretinin ise iptal edildiği öğrenildi.

 DÜN İSTANBUL FELÇ OLDU

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın Türkiye ziyareti, dün İstanbul’u tam anlamıyla felç etti. Yaklaşık 5 bin polisin görev aldığı güvenlik önlemleri abartılınca “E-5” olarak bilinen D - 100 çevreyolu tamamen trafiğe kapatıldı, binlerce insan ve araç yollarda mahsur kaldı. Havalimanına giden yolcular kilometrelerce yolu yürürken, birçoğu uçağını kaçırdı. Atatürk Havalimanı’ndan Çırağan Sarayı’na hareket eden ve Anıtkabir’i ziyaret etmeyeceği daha önce açıklanan Ahmedinecad’ı güzergâh boyunca çok sayıda vatandaş, Atatürk posteri göstererek protesto etti.

Haberin Devamı

Çırağan çembere alındı

Ahmedinecad için güvenlik önlemlerinin en yoğunlaştığı nokta ise geceyi geçireceği Çırağan Sarayı oldu. Sarayı gören yüksek noktalara özel harekat timleri ve keskin nişancılar yerleştirilirken, deniz polisi de üç ayrı botla sahil güvenliğini sağladı. Saraya gelen basın mensupları da çok sıkı arama yapılarak içeri alındı.
Güvenlik önlemleri ziyaretin ikinci gün durağında bile günlük hayatı etkiledi. Ahmedinecad’ın bugün cuma namazını kılacağı Sultanahmet Camii’nin çevresinde ve tarihi yarımadada dünden itibaren polis bariyerleri konuldu. Bölgedeki MOBESE kameraları da emniyet görevlileri tarafından gözden geçirildi.
Bu arada Köşk’e yakın kaynaklar, konuk cumhurbaşkanı için 2 suikast ihbarı yapıldığını bu nedenle güvenlik önlemlerinin düzeyinin artırıldığını kaydetti.

Yazarlar