Siyaset ‘TTB’nin kapısına kilit vurulmalı’

‘TTB’nin kapısına kilit vurulmalı’

26.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır ötesi operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iddialarına sert tepki göstererek, Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) kapısına kilit vurulmasını, başta TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı olmak üzere benzer düşüncede olanların Türk vatandaşlığından çıkarılmasını istedi.

‘TTB’nin kapısına kilit vurulmalı’

Bahçeli, MHP’nin TBMM Grup toplantısında Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BASTIĞIMIZ YÜZE BAKMAYIZ: (İYİ Parti’ye transferler) Siyasi muhitler arası sürekli göçenlerle, çıkarlarının gemiyle yön değiştirenlerle ne işimiz olmuş, ne de ilişkimiz olacaktır. Biz bakacak yüze basmayız, bastığımız yüze de asla bakmayız. Nasıl ki, bir topal pire bir gecede yedi yastık dolaşırsa, siyasi devşirmeler de hiç ara vermeksizin buradan oraya savrulup duracaklardır. Çam dalından ağıl olmayacağına göre, biliniz ki bu tiplerden de adam olmaz, olmayacaktır.

ADAM DENİLİR Mİ?: (CHP liderinin ‘Bir de şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim’ ifadesi) Cumhurbaşkanlığı, yapboz tahtası, staj yapma yeri, acemi eğitim alanı değildir. Sayın Kılıçdaroğlu hiç durma, boş hayallerinin peşinde koşmaktan vazgeçme, 2023’te yorulacak, geri dönmemek üzere dinlenmeye çekileceksin. Kılıçdaroğlu, nasıl bir adam olduğunun görülmesini istiyormuş. Arife tarif gerekir mi? Türkiye’nin karşısına dikilen bir şahsa adam denilir mi? İki de bir meydan okuyacağına, cesaretin varsa milletimizin huzuruna çık da adaylığını ilan et.

Haberin Devamı

İŞGAL İÇİN BAHANE: (Kimyasal silah iddiası) TSK’mizin kimyasal silah kullandığını şerefsizce dillendirenlere aldanacak ve kanacak hiç kimse yoktur. CHP’li bir milletvekilinden HDP’lilere, terörist Demirtaş’tan TTB Başkanı’na kadar düşman safında toplananlar, hepsi de alçaktır. Uyarıyorum, Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. Teröristlere sözcülük yapanlar su katılmamış teröristtir.

TAHAMMÜLÜMÜZ BİTTİ: TTB’nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek, bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum.  Türk askerine hainlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela TTB Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır.

Başörtüsüne kalıcı çözüm

MHP lideri Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, Sivas’ta ‘başörtüsünü ben çözdüm’ demiş. Madem çözüldü, neden kanuni düzenlemeye ihtiyaç duydun? Bu istismara neden heves ettin? Maksadın neydi, nereye ulaşmayı istedin? İşte sana bir fırsat, işte sana kalıcı çözüm, başörtüsünü anayasal güvenceye haydi buyur birlikte kavuşturalım. Anayasa’nın 24 ile 41’inci maddelerini hep birlikte değiştirelim. Merdane gibi dönmeyi bırak, işte sana demokrasi meydanı, gel burada duruş göstermeye bak” ifadelerini kullandı.