Siyaset Türban bugün mecliste

Türban bugün mecliste

31.10.2013 - 10:00 | Son Güncellenme:

.

Türban bugün mecliste


AK Parti'den 4 kadın milletvekili (Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar), bugün Meclis'e başörtüsüyle gidecek.

Milletvekillerinin başörtüsüyle Genel Kurul'a katılacağı açıklamasını, "Başörtüsüyle Meclis'e gelmelerinde sakınca olup olmadığını bize sordular, biz de grup olarak sakınca olmadığını kendilerine söyledik" sözleriyle AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yapmıştı.

Elitaş'ın, "Genel Kurul'da bizden yana bir gerginlik olmaz. Usul tartışması açılırsa yanıtını veririz. Eğer saldırıya geçerlerse biz de saldırıyı püskürtürüz" sözleri, siyaset sahnesinde ardı ardın ayankı buldu.

Tu­za­ğa düş­me­ye­ce­ğiz

Bu ara­da CHP'­nin de tür­ban tav­rı net­leş­ti. CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu­'nun ön­ce­ki gün­kü "AKP se­çim ya­tı­rı­mı ya­pı­yor, tu­za­ğa düş­me­ye­ce­ği­z" şek­lin­de­ki tür­ba­na kar­şı di­re­nil­me­ye­ce­ği­ne iliş­kin söz­le­ri dünkü CHP ka­pa­lı gru­bun­da be­nim­sen­di. Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Şa­fak Pa­ve­y, TBMM'de bugün ya­pa­ca­ğı ko­nuş­ma­da, "tür­ba­nı kul­la­nı­yor­su­nu­z" me­sa­jı ve­re­cek. Toplantının ardından açık­la­ma ya­pan CHP'­li Mu­har­rem İn­ce de "AK­P'­nin bu oyu­nu­na alet ol­ma­ya­ca­ğız. Dert­le­ri sa­de­ce se­çim ön­ce­sin­de tür­ban mağ­du­ri­ye­ti ya­rat­mak. Er­do­ğa­n'­ın elin­den bu si­la­hı ala­ca­ğı­z" de­di.