Siyaset Türk: Eşime huzuru yaşatamadım

Türk: Eşime huzuru yaşatamadım

01.05.2009 - 02:18 | Son Güncellenme:

Bilkent Üniversitesi’nde önceki gün DHKP-C’li Didem Akman’ın suikast girişiminden yara almadan kurtulan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, “Üzüldüğüm, çocuklarım da eşim de hedef durumunda. Nişanlandığımızdan bu yana huzurlu bir yaşam yaşatamadım ona” dedi

Türk: Eşime huzuru yaşatamadım

Saldırıya rağmen programını değiştirmeyen Türk, gün boyunca geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Türk’ü arayanlar arasında Abdullah Gül ile Devlet Bahçeli’nin de bulunduğu öğrenildi.
Türk, akşam da eşiyle “Yaşam ve Tango”yu izledi. Eşi ve çocuklarının hedef durumunda olmasına üzüldüğünü vurgulayan Türk, şöyle konuştu: “Onlara da çağrılı koruma veriliyor. Yoksa belli görevlere gelen insanlar, o görevlerin sonuçlarına katlanmak zorunda. Eşim yıllardan beri maalesef benim kaderimi yaşıyor. Nişanlandığımız yıl olan 1979’da Deniz Baykal Enerji Bakanı’ydı. Bakanlık için madenlerle ilgili bir kanun tasarısı hazırlamıştım. Tehdit telefonları gelmeye başladı. Halen sürüyor. Ona huzurlu bir yaşam yaşatamadım.”
Hayata Dönüş operasyonunun yapıldığı 2000’den bu yana tehdit altında olduğunu kaydeden Türk, “Her ildeki operasyon kararlarında o ilin başsavcısının imzası vardır. F tiplerini ben icat etmedim” dedi.