Siyaset 'Türkiye 21. yüzyıla damgasını vuracak'

'Türkiye 21. yüzyıla damgasını vuracak'

17.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Muhalefeti bölücü terör uzantılarıyla ittifak kurmakla eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz. 21. yüzyıla, altını çizerek söylüyorum, inşallah Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır" dedi.

Türkiye 21. yüzyıla damgasını vuracak

 

Aslıhan Altay Karataş / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde konuştu.

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törende TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir de hazır bulundu. Şehit yakınları, gaziler ve ailelerine seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

TOPLAM 376 MADALYA: Bugün burada Ankara'da ikamet eden 26 şehit yakını ve gazimizin devlet övünç madalyasını tevcih ediyoruz. Diğer illerimizde de 350 hak sahibine de bizim adımıza valilerimiz tarafından madalyaları takdim edildi. Böylece ülkemiz genelindeki 376 şehit yakını ve gazimize devlet övünç madalyalarını tevcih etmiş bulunuyoruz. Milletçe çok iyi biliyoruz ki ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki haklarını tam manasıyla ödeyemeyiz. Bu topraklar bize can verip canından aziz bildiği vatanını namahrem ellere teslim etmeyen kahramanların emanetidir.

Haberin Devamı

MADDİ KARŞILIĞI YOK: İstiklal ve istikbalimiz uğruna ölüme yürüyen şehitlerimizin ve yaralanan gazilerimizin bu fedakarlıklarının maddi karşılığı yoktur. Bizler bu madalyalar ile sadece onların aziz hatıralarına olan hürmetimizi, şehit yakınları ve gazilerimize olan minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin asıl mükafatlarının ebedi alemde Allah katında verileceğini biliyoruz. İnancımıza göre şehitlik ve gazilik herkese nasip olmayan büyük bir şeref ifadesidir... Aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmayı en öncelikli vazifelerimizden birisi olarak görüyoruz. Gazilerimizin kimseye muhtaç olmadan, kimseye boyun eğmeden hayatlarını sürdürmeleri için çaba harcıyoruz.

NETİCE ALMAYA BAŞLADIK: Teröre karşı sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğümüz operasyonlarla bölgedeki vatandaşlarımızla beraber tüm Türkiye’nin geleceğini koruduk. Terörle mücadelede çektiğimiz onca çilenin, verdiğimiz onca mücadelenin, gösterdiğimiz onca sabrın neticelerini almaya başladık... Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda bugün artık kınalı kuzular geziyor... Tröristlerin tepelerine tepelerine biniyor, nerede olursa olsun inlerini tek tek başlarına geçiriyoruz... Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.

Haberin Devamı

DAMGASINI VURACAK: Terör örgütlerine yoldaşlık yapanlara, oy uğruna bölücü örgütün uzantılarıyla ittifak kuranlara, Kandil’in siyasetteki piyonlarının kuyruğuna takılanlara, Yozgat’ta farklı Diyarbakır’a gidince çok farklı konuşanlar mürailere, şehit yakınlarına hakaret eden edepsizlere inat, biz milletimizle birlikte sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz. 21. yüzyıla altını çizerek söylüyorum, inşallah Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır. Bu kutlu yürüyüşünü engellemek için milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastedenler, hezimete uğramaya devam edecektir.

Türkiye 21. yüzyıla damgasını vuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da ikamet eden şehit yakınlarına ve gazilere madalyalarını takdim etti. Erdoğan şehit ve gazi çocuklarına yakın ilgi gösterdi.  - Yavuz ÖZDEN Milliyet