Siyaset ‘Türkiye mutlaka helalleşecektir’

‘Türkiye mutlaka helalleşecektir’

09.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kadın erkek ayrımının olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Mutlaka Türkiye kucaklaşacak, hellalleşecektir. Mutlaka İstanbul sözleşmesi yürürlüğe girecektir" dedi.

‘Türkiye mutlaka helalleşecektir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara "Elektiriğe, doğal gaza, suya hepsine zammı sen yapıyorsun. Dönüyorsun vatandaşa 'sen sakın zam yapma' diyorsun" diye seslendi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin TBMM'deki grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SÖZ VERİYORUM: Kadın erkek ayrımının olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz, bunun sözünü veriyorum.  Mutlaka Türkiye kucaklaşacak, hellalleşecektir. Mutlaka İstanbul sözleşmesi yürürlüğe girecektir.

BAYBURT'A MİLLETVEKİLİ ÇAĞRISI: Milletvekilleri arkadaşlarımız, Türkiye'yi gezip vatandaşın, esnafın derdini dinlemeye devam ediyor. Bayburt'ta bir esnaf arkadaşımız 'bizim satış yapabilmemiz için avizelerimizi yakmamız, sergilememiz gerekiyor ama maalesef yakamıyoruz tasarruf yapmamıza rağmen elektrik faturamız yüzde 50 arttı' diyor. Bayburtlu kardeşlerim milletvekili istiyorum sizden, Bayburt'un büyümesini istiyorsanız, işsizlik olmasın diyorsanız oyunuzun rengini değiştireceksiniz.

Haberin Devamı

SÖZÜNÜ TUTMAYANA OY VERMEYİN: Bir siyasal iktidar halkın oylarıyla iktidara geliyorsa verdiği sözleri tutmalı. 19 Ocak 2022 muhtarlar toplantısı yapılıyor. 'Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık' diyor. Hala zam yok, niye yok? Pratisyen doktorlara 2 bin 500 uzman doktorlara da 5 bin lira zam yapılacaktı. Biz tamam dedik eksiklik var, bütün sağlık çalışanlarını kapsaması lazım ama destek vereceğiz dedik. Gitti komisyona, komisyondan çıkmadı. Sonra sağlıkçılar ile ilgili maddeler tümüyle çıkarıldı ve torba kanun geldi o şekilde geçti. Tam 4 ay geçti. Sağlıkçılar ile ilgili verdikleri sözü tutmadılar. Bir politikacı verdiği sözü tutmazsa o politikacının partisine oy vermeyeceksiniz kardeşim.

ZEYTİN AĞAÇLARINA ALERJİSİ VAR: AK Parti'nin bu zeytin ağaçlarına bir alerjisi var, zeytin ağaçlarını bir şekilde ranta açacak. İlk kanun 2009'da geldi. Görüşüldü, fakat sonra Meclis'ten tepkiler geldi. AK Parti milletvekilleri de zeytin olan bölgelerine gidemediler, geri çektiler. 2010'da aynı kanun teklifi bir daha geldi. O da geçmedi. 2014'te, 2017'de, 2019'da, 2020'de bir daha geldi. Her seferinde Meclis'te görüşülürken vicdan sahibi AK Partili vekillerin de itirazı üzerine genel kurulda görüşülmeden bunların tamamı geri çekildi.

Haberin Devamı

NÜKLEERİN 'N'SİNİ BİLMEYENİ ATAYABİLİR: Nükleer Enerji Düzenlemesi'ne ciddi itirazlarımız vardı. Kanunun yayımlandığı gün Nükleer Düzenleme Kurumu ile ilgili de düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Şu anda nükleer kelimesinin N'sini bilmeyen bir kişiyi oraya atamak mümkün. Eğitim düzeyi ne olursa olsun istediğini Erdoğan atayabilecek. Anayasa Mahkemesi'ne itirazımızı hazırlayacağız.

‘Bunların sorumlusu kim?’

AYLARDIR UYARDIM: Aylardır ‘gıda krizi geliyor önlem alın’ dedim. Devletin organları bana bağlı değil ama ben gerçekleri görüyorum, devleti yönetenler devletten habersiz. Enflasyon sopasını fakirin fukarının sırtında kırdılar. Asgari ücretliler açlık sınırın altında ücret alıyor. Bütün bunların sorumlusu kim? Kim yaptı bu zamları?

MÜFETTİŞLERİ GERİ ÇEK: ‘Kim zam yaptı derhal müfettiş zabıta gönderelim denetleyelim’ diyor. Bu işler denetimle, sopayla olmaz. Elektiriğe, doğal gaza, suya hepsine zammı sen yapıyorsun. Dönüyorsun vatandaşa ‘sen sakın zam yapma’ diyorsun. Bu müfettiş ve zabıta tayfasını derhal geri çekeceksin. Tarım kanunda çok açık bir hüküm var her yıl milli gelirin en az yüzde 1’i oranında çiftçiye destek vereceksin