Siyaset Türköne: Şiddetli intikam istiyorum

Türköne: Şiddetli intikam istiyorum

16.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zaman yazarı Mümtaz’er Türköne, 28 Şubat soruşturmasını kaleme aldığı yazısında, “Benim gibi intikam duyguları ile son 15 yılı geçirenlerin yüreği soğusun. Ben intikam istiyorum. Hem de en şiddetlisini” ifadelerini kullandı.

Türköne: Şiddetli intikam istiyorum

Türköne, “İntikam Duygularım” başlığını taşıyan yazısında şunları kaydetti: “28 Şubat süreci devam ederken öfke doluydum. Geri, ilkel bir devlet haline gelişimize kızıyordum. Kaba gücün hakim olmasına, entrikalarla, tezgâhlarla ortalığa nizam veren ahlâksızların sözünün geçer akçe haline gelmesine dayanamıyordum. İntikam duyguları ile doluydum. 15 yıl boyunca, 28 Şubat’ın faillerine ve destekçilerine karşı intikam duyguları besledim. Ben rövanşın alınmasını istiyorum. Bu milletin âhının darbecilerde kalmamasını, intikamının alınmasını bekliyorum.”

Haberin Devamı

İtiraf ediyorum:?Mutluyum

Türköne yazısına şöyle devam etti: “İtiraf ediyorum: Darbeler tarihimizin en pespaye darbesinin mahkeme önüne gelmesi, bu ülkenin vatandaşı olarak beni mutlu ediyor. Suçluların en ağır cezalara çarptırılmasını bekliyorum. ‘Dar tutulsun’, ‘cadı avına dönüşmesin’ itirazlarına da bozuluyorum. Müstehakını bulsun. Nereye uzanıyorsa gidilsin. Benim gibi intikam duyguları ile son 15 yılı geçirenlerin yüreği soğusun. Ben intikam istiyorum. Hem de en şiddetlisini...”