Siyaset Ülkemize diz çöktüremezsiniz

Ülkemize diz çöktüremezsiniz

17.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün arkasındaki güçlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Soysuzları üzerimize salanlar rahat yüzü göremeyecek” dedi Türkiye düşmanlarının pusuda beklediğini belirten Erdoğan, “Düşmanlarımızı saysak uluslararası krizle karşılaşırız” ifadesini kullandı

Ülkemize diz çöktüremezsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te önceki gece yapılan törende Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini belirterek, “Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz... Darbeci soysuzlar da onları üzerimize salanlar da bundan sonra rahat yüzü göremeyeceklerdir” mesajı verdi.

Konuşmasında Nazım Hikmet’in 1959’da yazdığı “Bu Vatana Nasıl Kıydılar” şiirinden dizelere de yer veren Erdoğan, darbe girişimi sırasında bombaların hedefi olan TBMM’de gece 02.00’de başlayıp 04.00’e kadar süren anma töreninde şu mesajları verdi:umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te önceki gece yapılan törende Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini belirterek, “Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz... Darbeci soysuzlar da onları üzerimize salanlar da bundan sonra rahat yüzü göremeyeceklerdir” mesajı verdi.

Ülkemize diz çöktüremezsiniz

Haberin Devamı

TANKI YUMRUKLA DURDURAN MİLLET: Tankı yumrukla durduran bir başka millet yok. Tankın egzozunun içine fanilasını, tişörtünü sokmak suretiyle onu durduran bir başka zeka da yok. Uçağı, helikopteri yakalamak için hamle yapan bir başka millet yoktur.

BU MİLLETE NASIL KIYDINIZ?: Böyle millete böyle Meclis yakışır. Milli iradenin, vatanın sembolü olan Meclisimize bir daha kimsenin el uzatamaması için artık daha çok çalışacağız. Bakınız şairimiz ne diyor; ‘İnsan olan vatanını satar mı? Suyunu içip ekmeğini yediğiniz, dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler, bu vatana nasıl kıydınız.’ Evet, bu millete nasıl kıydınız? 15 Temmuz gecesi bu vatana kıymaya çalışanlar şimdi mahkemelerde ihanetlerinin hesabını veriyor. Vatanlarını Pensilvanya’daki şarlatanın emri ile 1 dolara satanlar zindanlarda çürürken, bu Meclis milletimize hizmet etmeye devam edecek.

Haberin Devamı

SOYSUZLARI ÜZERİMİZE SALANLARA RAHAT YOK: Allah’ın izniyle kimse bu devleti yıkamaz, bu milleti esir edemez. Darbeci soysuzlar da onları üzerimize salanlar da bundan sonra rahat yüzü göremeyeceklerdir. 15 Temmuz bize pek çok şeyle birlikte dostumuzun, düşmanımızın kimler olduğunu da bir kez daha göstermiştir. Milletimiz darbeyi bastırdığında ‘muhataplarımız kaybetti, dostlarımız yenildi, iyiler mağlup oldu’ diyen yabancı analistlere, yetkililere şahit olduk. 15 Temmuz bize göstermiştir ki devlet olarak da millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. İsimlerini söylemiyoruz ama hepsini de biliyoruz.

DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ: Onlara geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’un ardından verdiğim mesajı bir kez daha tekrarlıyorum: Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz. Halkımıza boyunduruk vuramayacaksınız. Bizi yolumuzdan geri döndüremeyeceksiniz. Biz dostumuzu da biliyoruz düşmanımızı da biliyoruz.

Haberin Devamı

7 DÜVELİ ARKASINA ALAN İHANET ÇETESİ: Bir asır önce 7 düvelin bir araya gelip, tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale’de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz’da da 7 düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik.

‘Kontrollü darbe demek nasipsizlik’

(Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken) Bugün baktım konuşuyor, konuşurken de hala bu olayı ‘kontrollü darbe’ olarak ifade ediyor. Kimseyi aldatmayalım, bu olaya kontrollü darbe demek, gerçekten bir nasipsizliktir. Bu olaya kontrollü darbe demek, nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. Siz, bu milleti ne zannediyorsunuz, nasıl buna kontrollü darbe dersiniz? Siz, yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz?

FETÖ sanıklarına tek tip hazırlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’la FETÖ sanıklarının duruşmalara Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbise ile çıkmasını konuştuğunu söylemesinin ardından Adalet Bakanlığı’nın bu konudaki yasal hazırlıkları başlatma kararı aldığı öğrenildi. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, FETÖ sanıklarının mahkemeye tek tip elbise ile çıkarılmasına yönelik önümüzdeki günlerde yasal hazırlıklara başlanacak. Bakanlığın kapsamlı bir araştırma sürecinden sonra olası düzenlemenin teknik hazırlıklarına başlayacağı ifade edildi.