Siyaset ‘Uluslararası toplumun acizliği bizi bıktırdı’

‘Uluslararası toplumun acizliği bizi bıktırdı’

08.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, uluslararası camianın Suriye halkına barışı getirmek adına yaşadığı acizlikten bıktıklarını belirterek, “Uluslararası camia birlik olmalı. Bu birlik sayesinde eminim Esad ve Suriye hükümeti bu sorunu en kısa sürede çözmek için anlaşmak zorunda kalacak” dedi.

‘Uluslararası toplumun acizliği bizi bıktırdı’

Ban, dün akşam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. BM Genel Sekreteri ile Davutoğlu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ban, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan’a Türk halkının Suriyeliler’e gösterdiği misafirperverlik ve cömertlikten dolayı şükranlarını ilettiğini söyledi.

21 ayda 40 bin ölü
Ban, Suriye konusunda hala umutlu olup olmadığının sorulması üzerine, “Dünyadaki tüm özgürlük ve barış isteyen insanlar adına söyleyebilirim ki, devam eden bu şiddetten ve uluslararası camianın Suriye halkına barışı getirmek adına yaşadığı acizlikten bıktık. 21 ay oldu ve 40 binden fazla insan öldü. BM’nin, özellikle de Güvenlik Konseyi üyelerinin bütünlüğü içinde, daha fazla çaba göstermesinin zamanı geldi” dedi.
Ban, “Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra tavrını değiştirdi. Ban, şu aşamada uluslararası camianın birlik olmasının önemini vurguladı. Ban, “Bu birlik sayesinde eminim ki, Esad ve Suriye hükümeti bu sorunu en kısa sürede çözmek için anlaşmak zorunda kalacak” diye konuştu. n ANKARA Milliyet

Yazarlar