Siyaset Vali Coş, tartıştığı milletvekili ikinci sıraya oturttu

Vali Coş, tartıştığı milletvekili ikinci sıraya oturttu

29.10.2008 - 15:05 | Son Güncellenme:

Valinin, kadın doktoru gece yarısı lojmanda ziyaret ettiğine ilişkin iddiayı dillendiren milletvekili Vali ile törende karşılaştı ve..

Vali Coş, tartıştığı milletvekili ikinci sıraya oturttu


KIRKLARELİ Valisi Hüseyin Avni Coş, Dereköy Sağlık Ocağı’nda görevli bir doktoru gece yarısı lojmanda ziyaret ettiğine ilişkin iddiayı TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Turguk Dibek'i, Cumhuriyet Bayramı kutlamasında prot

Vali Coş, tartıştığı milletvekili ikinci sıraya oturttu
okol tribününde ikinci sıraya attı. Milletvekili Dibek geçen yıl ön sırada otururken şimdi ikinci sıraya alınmasına tepki göstererek protokol tribününden ayrıldı ve törenleri halkın arasında izledi. Tekirdağ'daki törenlere İmam Lisesi kız öğrencilerinin getirilmemesine CHP milletvekili Enis Tütüncü tepki gösterdi.
Kırklareli'deki törenler saat 09.30'da Vali Hüseyin Avni Coş'un makamında kutlamaları kabul etmesi ile başladı. Kutlamalar daha sonra Atatürk Meydanı'nda devam etti. Vali Coş, 55'inci Mekanize Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan üstü açık araçtan halkın bayramını kutladı.
Törenler için hazırlanan protokol tribününde Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla değişiklik yapıldı. Tribünün ön sırasına geçen yılın aksine bu yıl sadece 3 koltuk konuldu. Vali, Belediye Başkanı ve Tugay Komutanı için hazırlanan 3 koltuğun arka bölümüne kentte bulunan ve törenlere katılacağını bildiren CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek için koltuk konularak üzerine adı yazıldı.
Tören alanındaki kutlamaların başlamasından sonra protokol üyeleri tribününe geldi. Bu sırada 55'inci Mekanize Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu ayağa kalkarak Milletvekili Dibek'in elini sıktı. Milletvekili Dibek, bu sırada kendisi için 2'nci sırada koltuk hazırlandığını fark edirce Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Şen'e bunun nedenini sordu. Müdür Şen'in verdiği yanıtlardan tatmin olmayan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, törene katılanların alkışları arasında protokol tribününden ayrıldı. Dibek, törenleri halkın arasında izledi.
Tören sonunda açıklama yapan Milletvekili Dibek, TBMM'de Kırklareli'ni 3 milletvekili ile temsil ettiklerini anlatırken, “Bana bugün gösterilen yeri protesto ettim. Önümüzde 10 Kasım var. AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam gelince bakalım bu anma töreninde 2'nci sırada yer alacak mı? Eğer bu böyle uygulanacaksa önümüzdeki bayramda da tüm vekillerin 2 sırada yerleri bu şekilde mi olacak merak ediyorum” dedi.
Törenlerde konuşan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Çoş hedeflerinin Türkiye'yi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımak olduğunu söyledi. Törenler şiirlerin okunması, okullar ve askeri birliklerin geçit resmi ile sona erdi.
ENGELLİ’NİN CUMHURİYET SEVGİSİ
Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde İstanbul Caddesi'nde yapılan kutlamalara çocuklar arasında bayramı izleyen doğuştan iki ayağı da engelli 9 yaşındaki Eda Gül de katıldı.
General Ferhat Akat İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Gül, törenleri patiskaları 2 değneğine dayanarak Cumhuriyet bayramı kutlamalarını izledi.
İMAM HATİP'Lİ KIZLAR GEÇİT RESMİNDE YOK
Tekirdağ'da Cumhuriyet Bayramı törenleri Vali Aydın Nezih Doğan'ın makamında kutlamaları kabul etmesi ile başladı. Törenlere daha sonra sahil yolunda devam edildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Doğan, 8'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün halkın bayramını kutladı. Cumhuriyet kutlamaları öğrencilerin şiirler okuması ardından geçit resmi ile devam etti. Geçit resmini Vali Aydın Nezih Doğan, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün ve Milletvekilleri Enis Tütüncü, Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan protokolün birinci sırasında birlikte izledi.
Tekirdağ Valisi Aydın Nezih son günlerde terör olayları nedeni ile buruk olduklarının anlatırken, “Gelin birlik ve beraberliğimizi gösterelim” deyince törene katılanlar sözleri uzun süre alkışladı.
İMAM- HATİP'Lİ KIZLAR
Tekirdağ'daki törenlerin geçit resmi bölümüne İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri katılmadı. Diğer okulların kızlı erkekli katılmasına rağmen İmam Hatip Lisesi’nin geçit törenine sadece erkeklerin katılması üzerine protokolde bulunan askeri erkan alkışlamadı. Törenlere kız öğrencilerin getirilmemesinin yanlış olduğunu anlatan CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, konuyu muhataplarına soracağını söyledi.
Tekirdağ Milli Eğitim İl Müdürü Üner Dilek, konu ile ilgili bilgisi olmadığını belirterek konuyu araştıracağını belirtti. Okul yönetiminin törenlere katılan askeri yetkililerin türbanlı öğrencilere tepkisinden çekinerek 100 kız öğrencisinin geçit törene getirilmediği ileri sürüldü.
Cumhuriyet Bayramı, Edirne ve kentteki Trakya Üniversitesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.